Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Ako si vybrať topánky pre jesenno-zimnú sezónu

Datum: 02.11.2020

Jesenná sezóna už je tu a to znamená, že by mal každý z nás mať už kompletnú sezónnu šatňu. Tí, ktorí ešte nestihli kúpiť vhodnú jesennú obuv, majú poslednú šancu.

Dnes vám poradíme, ako si vybrať topánky, ktoré budú fungovať ako na jeseň, tak aj v zime.

Tenisky na jeseň a zimu? Prečo nie

Hoci v teniskách bežne chodíme od jari do začiatku jesene, nič nám nebráni v tom, nosiť je takisto koncom jesene alebo dokonca v zime - za predpokladu, že zvolíme model zodpovedajúci aktuálnemu počasiu. V tomto ročnom období sa okrem nízkych teplôt musíme pripraviť aj na dážď a sneženie, a takisto na studený vietor. Tenisky pre takéto počasie by preto mali byť vyrobené z odolného materiálu, chrániaceho pred chladom a vlhkosťou. V tejto úlohe bude ideálna koža - stojí za to vybrať si topánky vyrobené z vysoko kvalitného materiálu so silnými švami alebo lepením, ktoré budú odolné voči rôznym poveternostným podmienkam Tenisky budú skvelé pre bežný deň - do práce alebo do školy alebo na vychádzku po meste. Môžeme si ich obuť k nohaviciam džínsovým, látkovým alebo tiež k teplákom. Budú sa tiež dobre prezentovať s jesennými šatami v klasickom a jednoduchom, alebo športovom štýle.

Členkové chelsea čižmy - praktické a štýlové

Členkové chelsea čižmy sú typom obuvi, ktorú oceňujú najmä ľudia, ktorí vsádzajú na každodenné pohodlie a klasický vzhľad. Členkové chelsea čižmy sú topánky so zvrškom dosahujúcim k členku, s elastickou gumou všitou na boku, s jednoduchým strihom a plochou podrážkou. Odporúčame ich na každý deň, najmä pre ľudia, ktorí trávia dlhú dobu na nohách, rovnako ako prvok kancelárskeho štýlu. Dámske členkové chelsea čižmy budú tiež pasovať k formálnejšiemu oblečeniu, takže ich môžeme úspešne nosiť na obchodné stretnutie v súprave s jednoduchými nohavicami, cigaretami alebo klasickými šatami s jednoduchým štýlom. Výhodou členkových chelsea čižiem je skutočnosť, že ide o veľmi univerzálnu obuv, ktorá sa hodí pre každú príležitosť a každý typ siluety. Tieto topánky by nemali chýbať v šatníku vysokých dám, keďže ide o obuv vytvorenú práve pre nich.

Členkové čižmy - neodmysliteľná súčasť jesenného šatníka

Členkové čižmy budú skvelé rovnako na jeseň, ako aj v zime.  Rovnako ako v prípade členkových chelsea čižiem, sú veľmi univerzálne, zatiaľ čo výber štýlov týchto topánok je určite hojnejší. V ponuke výrobcov obuvi nájdeme členkové čižmy na plochej podrážke, na kolíku, stĺpiku alebo nízkom podpätku, ako aj topánky na zips, šnurovacie, s ozdobnou prackou, so strapcami, rovnako ako tie v efektných farbách, ktoré určite oslovia ľudí, ktorí radi vyniknú v dave. Pri rozhodovaní o kúpe členkových čižiem na jeseň a zimu stojí za to staviť na prvom mieste na pohodlie. Naproti tomu je rovnako dôležité, aby pasovali k našej postave. Nezabudnime, že by ľudia so silnejšími lýtkami, alebo trochu okrúhlejším tvarom, mali unikať obuvi s dodatočnými ozdobami alebo plisovaným zvrškom, mali by skôr vyhľadávať modely s jednoduchým strihom, vo farbách blízkych dolnej časti odevu. Na druhej strane dámy vysoké alebo s dlhými nohami by si mali vybrať členkové topánky na plochej podrážke alebo nízkej päte, čím by sa vyvážili proporcie tela. Nebudú pre nich preto topánky na vysokom kolíku.

Ak nám záleží na tom, aby nám naša jesenná obuv slúžila aj v zime, skúsme si vybrať takú s podrážkou s výrazným vzorom, ktorý nám poskytne stabilný krok aj na mokrom alebo klzkom povrchu.

Čítané: 3296 x