Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Poznáte praktický kapsulový šatník? Takto si ho vytvoríte aj vy

Datum: 09.12.2020

Čo je najväčším problémom súčasnej ženy? No predsa to, že každé ráno postáva pred šatníkom a nemá si čo obliecť. Pravdou je, že väčšina žien má skrine preplnené oblečením, ktoré už roky na sebe nemali alebo naopak ich na sebe nikdy nemali.

Poznáte praktický kapsulový šatník?

Skladujú veci, ktoré už dávno vyšli z módy či oblečenie, ktoré je im už roky malé. A potom sa čudujú, že trávia hodiny rozmýšľaním nad denným outfitom. Práve pre tieto dámy je určený kapsulový šatník.

Čo je kapsulový šatník

Nemusíte sa obávať. Kapsulový šatník neznamená, že musíte vymeniť svoje veľké šatníkové skrine za nejakú malú kapsulu. Ide o obsah vášho šatníka. Zo svojej preplnenej skrine musíte zlikvidovať všetky zbytočné šaty, kabáty, nohavice, tričká a nechať v ňom oblečenie, ktoré sa dá ľahko kombinovať. Vybrať si do kapsulového šatníka tie správne kúsky môže byť niekedy problém. Je potrebné myslieť hlavne na to, že móda podlieha rôznym trendom, neustále sa obmieňa, ale niektoré kúsky zostávajú trendy dlhé roky. Práve z takéhoto oblečenia si viete vytvoriť kapsulový šatník. Koľko kúskov oblečenia je tak akurát pre kapsulový šatník? Odborníci sa zhodli, že toto číslo by nemalo byť väčšia ako 40. Ideálne je, keď sa vám podarí vybrať 30 až 35 kusov neutrálneho a ľahko kombinovateľného oblečenia. Medzi tento počet musíte zarátať aj topánky a kabelky. Naopak oblečenie na šport, pyžamá, domáce oblečenie alebo spodná bielizeň sa do počtu kusov v kapsulovom šatníku nezapočítava.

Základné pravidlá kapsulového šatníka

Vyberte si zo svojho oblečenia všetko, čo je v neutrálnych farbách, má perfektný strih a dobre vám padne. Nevyberajte veci, ktoré ste nemali oblečené minimálne rok. Jednotlivé kúsky by mali byť basic, vyhnite sa veľkým vzorom alebo strakatému oblečeniu. Všetko, čo v šatníku necháte sa musí dať vzájomne skombinovať. Pri výbere oblečenia sa samozrejme riaďte štýlom, ktorý je vám blízky. Ak ste žena v domácnosti, nemusíte si v skrini nechávať 10 blúz. Naopak, ak pracujete v kancelárii a chodíte často do mesta, zíde sa vám dobre padnúci kostým, kvalitné elegantné nohavice, biela košeľa či blúza. Šatník by sa mal skladať z oblečenia, ktoré nosíte do práce a druhá časť z oblečenia na voľný čas. Takéto šatníky si vytvorte dva. Jeden bude obsahovať oblečenie na jeseň a zimu. Druhý naplňte oblečením vhodným na jar a leto. Niektoré dámy si dokonca vytvárajú šatníky 4 podľa ročného obdobia. Ak radi nakupujete nové oblečenie, nemusíte sa tejto vášne vzdať. Je však dôležité novým kúskom nahradiť starý. Inak by ste sa dostali presne na začiatok svojho snaženia.

Ako si vytvoriť kapsulový šatník

V prvom rade vytiahnite z vášho šatníka všetko, ale naozaj všetko oblečenie. Postupne si prejdite jednotlivé kúsky a ihneď dajte bokom tie, ktoré vám už nesadnú alebo ich nenosíte. V hlave si predstavujte jednotlivé kúsky a k nim priraďujte iné. Ak nájdete oblečenie, ku ktorému neviete nájsť kombináciu, ihneď ho zo šatníka vyraďte. Do skrine vráťte vybrané oblečenie a ešte raz si ho prejdite. Všetky kúsky sa vám musia páčiť a lahodiť vášmu oku. Stále si neviete poradiť? Toto by vám v kapsulovom šatníku nemalo chýbať. Farby – biela, šedá, modrá, béžová, čierna. Vrchná časť – jednofarebné tričko a blúzka či košeľa, mikina, pulóver, dlhý sveter, top vhodný do spoločnosti. Spodná časť – sukňa, rifle, elegantné nohavice, krátke nohavice, nohavice z tenšieho materiálu. Šaty – malé čierne, letné a pohodlné. Vrchná časť – trenčkot, koženková alebo džínsová bunda, sako, kabát, zimná bunda. Topánky – tenisky, lodičky, sandále, jesenné a zimné čižmičky. Doplnky – večerná kabelka, veľká kabelka, plážová taška, športová taška, šál, šatka a rukavice. Vytvorením kapsulového šatníka sa zbavíte zbytočností, ušetríte každý deň čas pri obliekaní, ušetríte peniaze a podčiarknete svoju individualitu.

 

 

 

Čítané: 3253 x