Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Sprievodca pánskymi oblekmi na rôznu príležitosť

Datum: 09.12.2020

Minimálne jeden pánsky oblek by mal vlastniť každý muž. Pánske obleky sa rozdeľujú na rôzne modely, ktoré sú určené na konkrétne udalosti. Bohužiaľ väčšina pánov nepozná základné typy oblekov a nevedia si vhodný kúpiť.

Sprievodca pánskymi oblekmi na rôznu príležitosť

Najlepšou voľbou je oblek ušitý na mieru skúseným krajčírom. Dá sa však vybrať aj z oblekov ponúkaných v kamenných obchodoch. V tomto prípade sa zamerajte na známe značky a hlavne na kúpe obleku nešetrite.

Oblek určený pre ženíchov

Svadobný oblek si oblečie každý pán minimálne raz za život. Táto špeciálna príležitosť si zaslúži investíciu, pretože ide o udalosť v živote, na ktorú sa nezabúda. Navyše vám zo svadby zostane kopec fotografií. Iste sa nechcete pri pohľade na tieto fotografie plné spomienok červenať. Svadobný oblek nemusíte kupovať len v čiernej farbe. Platí pravidlo, že by ste sa mali prispôsobiť neveste. Ak má ona netradičné svadobné šaty, aj vy môžete zvoliť oblek inej farby ako čiernej. Dobre vyzerajú sivé alebo modré. Zaujímavá je taktiež kombinácia rôznej farby saka a nohavíc v spojení s výraznou kravatou. Pre naozaj elegantných pánov sú určené žakety. Ide o kabáty dlhšieho strihu, ktoré sa kombinujú s úzkymi nohavicami, vestou a motýlikom.

Smoking pre elegánov

Smoking sa nosí na večierky medzi vysoko erudovaných ľudí, do divadla alebo na galavečery. Je vyžadovaný všade tam, kde je uvedené na pozvánke black tie. Smoking býva zväčša čiernej farby, niekedy nájdete medzi odvážlivcami smoking sivej farby. Smoking spoznáte podľa saka, ktorého klopa je zastrihnutá do špičky. K saku sú doplnené nohavice rovného strihu s ikonickým pásikom na boku a smokingový pás či vesta. K smokingu si nikdy neobliekajte košeľu inej ako bielej farby. Košeľa musí mať skryté gombíky. Na krk nepatrí v tomto prípade kravata, ale čierny motýlik. Ak nemáte čierne lakované topánky, ihneď si ich kúpte. Iné sa k smokingu nehodia.

Športový oblek pre odvážlivcov

Obleky sa nemusia nutne nosiť len do práce alebo na luxusné večierky. Pre pánov, ktorí chcú vyzerať úplne inak ako ostatní, sú určené obleky na voľný čas. Pri tomto type oblekov sa môžete pohrať s vašou kreativitou a módnymi nápadmi. Obleky vo veselých farbách alebo s kockovaným vzorom pôsobia uvoľnene a zároveň vám zaručia, že nezapadnete do davu. Uprednostnite pohodlné materiály, ktoré sa hodia na voľný čas a nebudete sa v nich cítiť ako vo zvieracej kazajke. Vhodná je napríklad bavlna. Pod športové sako si môžete pokojne obliecť jednofarebné tričko alebo ho nahradiť farebnou košeľou. K nej si doprajte trochu rozmaru prostredníctvom farebných ponožiek a ozdobnej vreckovky v klope kabáta.

Oblek pre pracovitých biznismenov

Niektoré zamestnania vyžadujú denné nosenie obleku. Dodávajú svojmu nositeľovi punc vážnosti a rešpektu. Oblek pre biznismena nemusí byť zákonite čiernej farby, ale vždy musí byť vyrobený z matných materiálov. Namiesto čiernej farby by sme odporúčali tmavo sivú alebo tmavo modrú. Pod sako tohto obleku sa hodia košele v pastelových farbách alebo bielej farby s jemnými pásikmi. Prísny výzor rozbijete ozdobou v klope saka. Nezabudnite na konzervatívnejšiu kravatu a hnedé topánky.

 

 

Čítané: 2452 x