Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Dámy, zbystrite pozornosť! Tieto kúsky oblečenia by vám nemali chýbať v šatníku

Datum: 09.12.2020

Niekedy ani preplnený šatník nestačí na vytvorenie jedného outfitu. Naopak zopár vhodných kúskov oblečenia z vás môže spraviť módnu ikonu, ktorej budú závidieť kolegyne i priateľky.

Dámy tieto kúsky oblečenia by vám nemali chýbať v šatníku

Módny priemysel síce neustále chrlí jednu novinku za druhou, ale len zopár modelov sa stalo ikonickými. Poradíme vám, čo by ani vo vašom šatníku nemalo chýbať.

Dobre padnúce džínsy

Džínsy patria medzi nestarnúcu klasiku. Tento typ nohavíc má tú moc, že ich môžete kombinovať s elegantným oblečením i športovými vrchmi. Základom je nájsť džínsy, ktoré vám sadnú ako uliate. Musíte sa v nich cítiť maximálne pohodlne a nemali by ste experimentovať s ich farbou. Modré džínsy v spojení s bielou košeľou, tmavým sakom a lodičkami budú vždy pôsobiť elegantno sexi. K džínsom si oblečte tričko alebo mikinu, obujte si biele tenisky a môžete vyraziť do mesta. Nezabudnite ani na jemné doplnky, ktoré môžete nosiť prakticky kamkoľvek.

Elegantné nohavice

I keď džínsy by sme najradšej nosili každý deň, sú príležitosti, na ktoré sa nehodia. Preto by ste mali mať vo svojom šatníku aspoň jedny elegantné nohavice užšieho strihu. Tie si môžete obliecť do práce, do divadla, na oslavu alebo na prvé rande. Nohavice sa dajú kombinovať s bielym tričkom a tmavým sakom na neformálne príležitosti. Do divadla si k nim oblečte trblietavý top a do práce bielu blúzku. Na oslavu si oblečte k nohaviciam tmavé body, ktoré môžete spestriť farebným sakom alebo výrazným šperkom. Outfity doplňte topánkami na vysokom opätku.

Sukňa po kolená

O tmavšej sukni po kolená platí to isté ako o elegantných nohaviciach. Sú skrátka must – have kúskom, ktorý je potrebné mať v skrini na slávnostnejšie príležitosti alebo pracovné stretnutia. Dávajte si pozor na dĺžku, príliš krátka sukňa nie je v mnohých konzervatívnch firmách povolená. Naopak príliš dlhá by vám skrátila nohy. K sukni môžete nosiť tričká, blúzky, košele a v zime dokonca tenšie svetre. Cez ramená si prehoďte sako a budete za sexi hviezdu. Sukne sa kamarátia s topánkami na opätkoch, členkovými čižmičkami a dokonca aj s teniskami.

Sako perfektného strihu

Sako na každú príležitosť vám musí perfektne sadnúť. Nie je na škodu si vybrať také, ktoré má nejaký zaujímavý detail – atypický strih, veľké gombíky, manžety. Takéto sako v tmavej farbe si môžete obliecť naozaj ku všetkému. Na jar dokonca nahradí džínsovú či koženkovú bundu. Saka sa nemusia báť ani dámy plnšej postavy. Môžu si vybrať predĺžený strih alebo oversized sako. Sako je presne tým kúskom oblečenia, ktorý vám pomôže skryť nedostatky postavy.

Malé čierne a pohodlné šaty

O malých čiernych šatách sa napísalo už veľa. Sú záchranou každej ženy hľadajúcej oblečenie na firemný večierok, party, ale aj rande. Základom malých čiernych je správny strih a dĺžka po kolená. Malé čierne môžu byť s rukávmi i bez rukávov. Záleží len na vás a vašom pocite. Malé čierne šaty si priam žiadajú výrazné šperky – náhrdelník či náramky a náušnice. Vysoké opätky sú samozrejmosťou. Okrem malých čiernych nezabudnite ani na jedny veselé, jarno-letné šaty voľného strihu z príjemného materiálu. Farba a dĺžka závisí od vašich preferencií. K veselým šatám na voľný čas si s pokojom obujte opätky, tenisky, baganče, šľapky či členkové čižmičky.

Bielej nikdy nie je dosť

Biele blúzky, košele a tričká sa hodia úplne ku všetkému. Preto by nemali chýbať vo vašej zbierke oblečenia. Nestarnúca klasika je záchranou na každú príležitosť. Niektorí módy guru sa vedia obliekať do bieleho trička či košele po celý rok. Je to iste oslobodzujúci pocit siahnuť ráno do šatníka a vybrať prvé, čo sa vám prilepí na prsty. Ak je to práve biely vrch, nemusíte ďalej rozmýšľať a spodok si môžete obliecť akýkoľvek.

Do každého počasia

Medzi vrchnými kusmi oblečenia by vo vašom šatníku nemali chýbať trenčkot, džínsová bunda, koženková bunda, zimná bunda a elegantný kabát. Investujte do kúskov, ktoré nemajú výrazné detaily, sú kvalitne ušité a sadnú na vašu postavu. Takéto kúsky môžete nosiť dlhé roky a investícia do nich sa vám vráti v dlhej životnosti. 

 

 

 

Čítané: 2576 x