Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Tvar náušníc je veľmi dôležitý. Vyberte si diamantové náušnice podľa ich jedinečného významu

Datum: 25.03.2021

Existuje niekoľko rôznych spôsobov, podľa ktorých si môžete vybrať dokonalé náušnice. Okrem výberu podľa štýlu, farby materiálu alebo typu vašej tváre sa môžete rozhodovať aj podľa ich významu. Každý tvar náušníc v sebe ukrýva odlišnú symboliku, ktorá nosenie náušníc posúva na nový level. Odteraz pre vás budú vaše náušnice znamenať niečo viac.

Tvar náušníc je veľmi dôležitý

V minulosti platilo pravidlo, že ženy nesmeli vyjsť na ulicu bez páru kvalitných diamantových náušníc. Tie nielen že zvýrazňovali ich ženskosť a krásu, ale predovšetkým slúžili na vyjadrenie spoločenského postavenia. Toto pravidlo by sme mohli aplikovať aj do súčasnosti. Každá žena by mala vo svojej šperkovnici ukrývať niekoľko párov rôznych náušníc, ktoré môže prispôsobiť rôznym typom príležítostí. Jeden pár by však mal byť výnimočný.

Diamanty sú najlepším priateľom ženy a každá jedna žena si zaslúži vlastniť aspoň jeden pár dokonalých diamantových náušníc. Tie nemusia vyjadrovať žiadny spoločenský status. Ide o jedinečný módny doplnok, ktorý je vhodný nielen na výnimočné udalosti, ale tiež na každodenné nosenie. Diamantové náušnice vás rozžiaria a dodajú vám správnu dávku ženskosti.

Sortiment diamantových náušníc na Ardiama.sk

Ak hľadáte dokonalé diamantové náušnice, na e-shope Ardiama.sk si môžete vybrať z naozaj širokej ponuky rôznych štýlov. Všetky diamantové náušnice sú vyrobené zo 14-karátového zlata a na výber máte tri farebné prevedenia. Podľa typu svojej pleti si môžete vybrať náušnice z bieleho, žltého alebo ružového zlata, ktoré vás očaria svojím jedinečným vzhľadom. Ak by vám variant zo 14-karátového zlata z nejakého dôvodu nevyhovoval, môžeme vám vyhotoviť aj diamantové náušnice z 18-karátového zlata.

Náušnice z bieleho zlata najlepšie vyniknú v kombinácii so žiarivosťou diamantov. Aj z toho dôvodu patria v súčasnosti k najpredávanejším a veľmi obľúbeným. Sú odolné najmä proti poškriabaniu, pretože počas výroby prechádzajú procesom ródiovania. Ten im okrem odolnosti dodáva aj vyšší lesk, kvalitu, ale aj celkovú životnosť. Náušnice z bieleho zlata pristanú najmä dámam so svetlejším typom a chladnejším tónom pokožky. Pleť má skôr ružovkastý nádych a spoznáte ju aj vďaka tomu, že sa na slnku ľahšie spáli do červena.

Náušnice zo žltého zlata sú nadčasové a zároveň sú považované za nestarnúcu klasiku, ktorá nestráca svoju hodnotu. Pôsobia elegantným a luxusným dojmom. Sú náchylnejšie na poškriabanie, no ich najväčšou výhodou je vysoká hypoalergénnosť. Tú oceníte najmä v prípade, že sú vaše uši citlivé a zvyknú sa vám zapáliť. Náušnice zo žltého zlata sú vhodné najmä pre dámy, ktoré majú tmavší typ a teplejší tón pokožky. Pleť má skôr broskyňový nádych a na slnku sa dokáže ľahko opáliť dohneda.

Náušnice z ružového zlata sa dostávajú do väčšieho povedomia zákazníkov vďaka svojej extravagantnej farbe. Ružová je ale zároveň aj romantická a pôsobí veľmi žensky. Náušnice z ružového zlata pristanú všetkým dámam rovnako, nemusíte sa obmedzovať podľa toho, či máte svetlejšiu alebo tmavšiu pokožku. Tieto náušnice sú ideálnou voľbou najmä pre odvážnejšie ženy, ktoré chcú svojimi šperkami na seba upútať pozornosť a zároveň túžia po originálnych a zaujímavých náušniciach.

Diamantové náušnice vhodné ako darček

Diamantové náušnice si ľudia zvyknú kupovať z dvoch najčastejších dôvodov. Ich nákupom si môžete jednoducho urobiť radosť a odmeniť sa napríklad za dosiahnutý úspech. Každá žena túži po šperku s diamantom. Ak preto nechcete čakať na princa na bielom koni, ktorý by pred vami pokľakol s diamantovým zásnubným prsteňom, práve náušnice sú ideálnou voľbou, ako to nahradiť.

Diamantové náušnice si môžete kúpiť aj z druhého dôvodu, a to v prípade, ak potrebujete pre niekoho darček. Pri výbere náušníc ako darčeka by ste sa mali zamerať práve na symboliku, ktorá sa za jednotlivými tvarmi ukrýva. Darček v podobe diamantových náušníc sa tak stane ešte viac osobnejším a môžete ho povýšiť na niečo jedinečné a výnimočné.

Symbolika diamantových náušníc

Diamanty sú večné a zároveň sú najtvrdším prírodným materiálom. Vďaka tomu sú diamantové náušnice odolné, spoľahlivé, nestrácajú svoju hodnotu a dokonca ani svoj lesk a brilanciu. Starí Rimania kedysi verili tomu, že diamanty sú slzami bohov alebo kúskami hviezd. Sú tiež symbolom trvalosti, pravdy, čistoty a poriadku.

Diamantové náušnice sú spájané s nájdením nového zmyslu života a so zdravím. Z toho dôvodu ich môžete darovať niekomu, komu chcete dopriať dlhý život plný pozitívnej energie a radosti zo života. K symbolike diamantových náušníc môžete pri výbere doplniť aj význam, ktorý zodpovedá rôznym tvarom náušníc. Určite nájdete tvar, ktorý bude presne znázorňovať to, čím si v živote vy alebo obdarovaný človek prechádza.

Význam náušníc podľa tvaru

Pri výbere náušníc sa najskôr musíte rozhodnúť, či uprednostníte kôstkové, teda napichovacie náušnice, kruhové alebo visiace. Na základe toho sa zúži ponuka a budete mať ľahší výber. Následne sa už zamerajte len na to, aký význam majú jednotlivé tvary náušníc. Vybrali sme najobľúbenejšie a najpredávanejšie typy náušníc, ktorých skutočný význam často vôbec nepoznáme.

Kruh

Ak hľadáte symbol dokonalosti, je ním jednoznačne kruh. Ten je tiež symbolom večnosti a celistvosti, preto sú prstene vyrábané práve v tvare kruhu. Náušnice v tvare kruhu predstavujú tiež vnútorné bohatstvo a svojmu nositeľovi majú zabezpečiť ochrannú funkciu.

Trojuholník

Číslo tri sa považuje za magické, preto sa s trojuholníkom spája hneď niekoľko významov. Pôvodne išlo o kresťanskú symboliku Svätej trojice. Tá v sebe spájala Otca, Syna i Ducha Svätého. Trojuholník tiež reprezentuje minulosť, prítomnosť a budúcnosť. Zároveň môže symbolizovať rodinu, konkrétne otca, matku a ich dieťa. Každá strana trojuholníka predstavuje jedného z nich.

Štvorec

Štvorec je vhodný pre ľudí, ktorí vo svojom živote uprednostňujú poriadok a stabilitu. Symbolizuje štyri elementy, ktorými sú voda, oheň, vzduch a zem. Pri nosení náušníc so štvorcom by ste mali pociťovať bezpečie kdekoľvek, kde sa nachádzate. 

Srdce

Symbol srdca si určite nemôžete zmýliť. Už od nepamäti je spájaný s láskou ako tým najkrajším ľúbostným citom. Ide o univerzálny symbol, ktorý sa používal v rôznych kultúrach a slúžil na vyjadrenie prepojenosti dvoch duší. Nemusí však ísť výlučne o lásku medzi partnermi. Náušnice v tvare srdca môžu vyjadrovať aj rodičovskú, sesterskú či priateľskú lásku.

Strom života

Strom života je veľmi obľúbený a ukrýva v sebe viacero duchovných a náboženských významov. Býva spájaný s nesmrteľnosťou, plodnosťou alebo znovuzrodením. Symbolizuje vzájomnú prepojenosť všetkého vo vesmíre. Je vhodným darčekom pre niekoho, kto vo svojom živote začína novú etapu.

Kríž

Kríž sa spája predovšetkým s náboženským významom. Má ochrannú funkciu talizmanu, pretože dokáže vstrebávať negatívnu energiu, ktorú premieňa na pozitívnu.

Kvet

Náušnice v tvare kvetu sú ideálnym darčekom pre ženu. Kvety symbolizujú krehkosť, nehu a nevinnosť, čo môžeme povedať aj o ženách. Zároveň symbolizujú nové začiatky.

Podkova

Podkova má prinášať ľuďom šťastie a svojho nositeľa by mala ochrániť pred negatívnou a zlou energiou. Podobný význam v sebe ukrýva napríklad aj štvorlístok.

Výhody nákupu na Ardiama.sk

Už dávno neplatí, že šperky by ste si mali kupovať len v kamenných predajniach. Nákupom v online zlatníctve Ardiama.sk môžete nielen ušetriť, ale zároveň získate aj viacero výhod. V prvom rade však získate dokonalé diamantové náušnice, ktoré zvýraznia vašu ženskosť a krásu.

Ak sa rozhodnete pre diamantové náušnice z našej kolekcie, garantujeme vám doživotný servis a záruku. Tie zahŕňajú pravidelné čistenie náušníc, kontrolu osadenia diamantov a v prípade náušníc z bieleho zlata aj pravidelné ródiovanie. Ak by sa vám s náušnicami niečo stalo, chybu vám, samozrejme, opravíme.

Všetky diamantové náušnice z našej ponuky sú krásne zabalené a bezpečne uložené v šperkárskej krabičke. Môžete ju využívať zároveň na uchovanie náušníc, keď ich nebudete nosiť. Krabičku dostanete zabalenú v luxusnej taške. Na výrobu tašiek a krabičiek sú použité kvalitné materiály, ktoré ešte znásobia luxusný dojem zo samotného šperku.

Ak bývate v Bratislave alebo v Banskej Bystrici, radi vám objednané náušnice doručíme osobne. V opačnom prípade môžete využiť dopravu zadarmo v rámci celého Slovenska. V prípade, že by ste z akéhokoľvek dôvodu neboli s náušnicami spokojný, bez udania dôvodu ich môžete do 60 dní vrátiť.

Nezabudnite si skontrolovať pravosť diamantu

Pri nákupe diamantových šperkov by ste si mali dať záležať na tom, aby ste dostali certifikát potvrdzujúci ich pravosť. Pri nákupe v e-shope Ardiama.sk získate tento certifikát ku všetkým diamantom s váhou od 0,2 karátu. Vydáva ho medzinárodne uznávaná inštitúcia GIA (Americký gemologický inštitút). Ak na našej stránke zadáte číslo svojho GIA certifikátu, môžete si overiť pravosť diamantu osadeného vo vašom šperku.

Z certifikátu sa dozviete podrobnosti o farbe, čistote, bruse a karátovej váhe konkrétneho diamantu. Ide o štyri základné vlastnosti diamantu. Súhrnne bývajú označované ako 4C, čo predstavuje Color, Clarity, Cut a Carat weight. Pravosť certifikátu potvrdzujú aj bezpečnostné prvky ako mikrotlač, vodoznak či hologram.

Okrem certifikátu o pravosti diamantov získate pri nákupe aj istotu, že kupujete skutočne zlaté náušnice. Čistota a rýdzosť zlata je kontrolovaná Puncovým úradom Slovenskej republiky. Na šperku nájdete vyrazenú puncovú značku, podľa ktorej môžete zistiť podrobnosti o tom, kto dané náušnice vyrobil.

V prípade, že by ste v našej kolekcii na Ardiama.sk nenašli presne tie diamantové náušnice, po ktorých túžite, nezabudnite využiť možnosť výroby šperku na mieru. Spolu s našimi dizajnérmi radi vytvoríme nákres a vizualizáciu náušníc presne podľa vašich predstáv a požiadaviek. Ak sa rozhodnete pre výrobu vlastných náušníc, budete tak mať istotu, že tento šperk je jedinečný a originálny. Ak by ste potrebovali pri výbere náušníc pomôcť alebo poradiť, pokojne sa na nás môžete obrátiť.

Čítané: 3655 x