Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Trend tohtoročnej jesene sa nesie v znamení kože a zamatu

Datum: 27.09.2021

Mnoho ľudí hovorí, že trendy v móde sa po rokoch opakujú a my nemôžeme oponovať. Dokazujú to aj tohtoročné kúsky, ktoré vychádzajú z hlavných miest módy ako je Miláno. Na šarmantných dámach môžeme vidieť kožené kúsky v kombinácií s inými materiálmi, ale aj zamatové prvky či káro. Poďme sa bližšie pozrieť na to, čo bude trendy túto zimu.

 

Trend tohtoročnej jesene sa nesie v znamení kože a zamatu

Kožený materiál nemusí byť iba na doplnkoch

Najvýraznejší prvok na oblečení bude rozhodne koža. Dámy sú už zvyknuté na kožené kabelky alebo topánky, no nebojte sa aj experimentovať. Počas jesene sa skúste siahnuť po kožených nohaviciach alebo šatách.

Ak sa vám budú zdať tieto modely veľmi extravagantné, pokojne ku koženým nohaviciam zvoľte predĺženú blúzku alebo kardigán. Kardigán vyrobený z pravej vlny z dielne Luisa Spagnoli vás ochráni pred nežiadaným chladom a dokonalo ozvláštni váš outfit. Momentálne sú veľmi trendy farby ako baklažánová, tmavá zelená či parížska modrá.

Aj dámy rebelky si prídu túto jeseň na svoje! Spomínané kožené prvky budú veľmi trendy a žiadané aj na dámskych šatách. Dizajnéri z talianskeho módneho domu Luisa Spagnoli tento rok upustili svoju fantáziu a preto v ich ponuke môžete nájsť celokožené šaty, ktoré vo vrchnej časti pripomínajú sako.

Pre niektoré dámy môže tento model pôsobiť veľmi extravagantne. Avšak to neznamená, že sa musí vzdať kožených materiálov. Siahnite po farebnom či tmavom úplete a skúste ho skombinovať s koženou sukňou po kolená alebo v midi dĺžke. Ak k takémuto outfitu pridáte čižmy na opätku, outfit vystrihnutý ako z fashion weeku máte na svete.

Kvalitné kabelky

V predošlom odstavci sme písali, že koža nemusí byť iba na doplnkoch, avšak na kabelke je must have, pokiaľ chcete aby vám vydržala veľmi dlho a zachovala si svoj tvar. Dámske kabelky vyrobené z kože sú veľmi odolné, kvalitné a najmä dlhotrvajúce. Kvôli tomuto materiálu ich môžete nosiť aj viac sezón a stále budú vyzerať ako nové.

Počas jesene sa vždy môžeme tešiť na nové kúsky z rôznych módnych domov. Radi by sme vám dali do pozornosti koženú crossbody kabelku Coccinelle, ktorá by nemala chýbať vo vašom šatníku. Kombinácia jemných pastelových farieb a retiazky v podobe popruhu cez plece je model, ktorý ocení každá nákupná maniačka. Ak uprednostňujete menej výrazné kúsky, môžete siahnuť po overených modeloch Beat, Best alebo Liya buď v pastelových farbách, neutrálnych alebo so zvieracou štruktúrou.

Kráľovský zamat dostupný kdekoľvek

Zamat je materiál, ktorý zbožňujeme. Či už je čierny, modrý alebo zelený, vždy pôsobí veľmi luxusne a elegantne. Aj keď spočiatku bol tento materiál výsadou iba kráľovských rodín, zamat sa postupne dostal aj do obchodov a dnes sa vďaka nemu môžete cítiť ako kráľovné.

Momentálne dizajnéri prezentujú buď čisto zamatové kúsky alebo modely, v ktorých sa spája zamat s bežným materiálom ako je bavlna. V takýchto prípadoch bývajú zamatové iba niektoré časti ako napríklad rôzne aplikácie na tope alebo nohaviciach.

Tento luxusný materiál už môžeme vidieť na akomkoľvek kúsku oblečenia či doplnkoch: na topoch, nohaviciach, šatách, na teniskách, lodičkách, kabelkách, čelenkách, náhrdelníkoch či dokonca na puzdrách na mobily. A vy čo dámy, už máte svoj obľúbený zamatový alebo kožený kúsok vo svojom šatníku?

Text: Ivana Jánošková

Čítané: 3390 x