Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana

Mikina ako základ pánskeho šatníku

Datum: 28.02.2022

Základ pánskeho šatníku sa dnes dá zhrnúť do troch kúskov – džínsy, tričko a samozrejme mikina. A nebojte sa, rozhodne to nemusí byť nuda.

Mikina ako základ pánskeho šatníku

S týmito tromi kúskami si v pánskom šatníku vystačíme celoročne. V zime pridáme bundu, v lete zmeníme zateplenú mikinu za tú letnú. Mikina nám však nesmie v šatníku chýbať ani v lete. Je praktickou pre chladnejšie rána aj noci, využijeme ju, keď nie je práve najteplejšie leto. Ako si vybrať pánsku mikinu?

Pánska mikina má mnoho podôb

Tradične môže byť cez hlavu aj rozpínacia – najčastejšie na zips, ale aj na patentky, výnimočne na gombičky. Ako ju odlíšiť od svetrov a pulóvrov? Jednoducho. Majú športovejší vzhľad a taktiež materiál. Môže ísť o rôzne teplákoviny, teda jemné úplety, hrejivé mikiny sú z fleece, alebo z dvoch vrstiev s chlpatejším rubom tkaniny. Často sú tiež z rôznych funkčných materiálov. To predovšetkým tie, ktoré sú určené priamo pre športové aktivity. Mikina však už dávno nie je len oblečením do telocvične.

Čo robí mikinu inou?

Mikiny si samozrejme vyberáme podľa módy. Potrebujeme sa trafiť do strihu, farby aj trendy nápisov a motívov. Ale dôraz musíme klásť aj na detaily. Tými môže byť kapucňa či jej absencia, veľké kengurie vrecko, ale aj iné drobné detaily. Štýl mikine dodáva aj jej dĺžka, aj keď u pánskych strihov sa držíme skôr štandardnej cez zadok.

Trendy pre pánske mikiny 2022

Kam v pánskej mikine? Dnes v podstate kamkoľvek. Nosí sa do školy, do práce, športujeme v nej, trávime voľný čas doma aj vonku. Dokonca sa nosí aj pod sako či flaušové kabáty. Určite si do šatníku zadovážte univerzálne jednofarebné mikiny, ktoré sa hodia v podstate ku všetkému. Veľkým trendom sú mikiny s batikou. Vypadajú elegantne a moderne aj bez ďalších nápisov a vzorov. Nebojte sa ani odvážnejších farieb. Skúste trebárs farbu tohoto roku – veri peri. Táto pastelová fialová farba na mikine z vás urobí ozajstného znalca módy.

Čítané: 2991 x