Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Poľovnícke oblečenie pre začiatočníkov. Toto sa vám bude na poľovačke hodiť:

Datum: 17.03.2022

Láka vás poľovníctvo? Okrem toho, že je dobré poprosiť niekoho, kto sa už poľovníctvu venuje, aby vás vzal so sebou do lesa a ukázal vám poľovníctvo v praxi (pretože nie všetko sa dá vyčítať z múdrych kníh a poľovníctvo je zaručene jedna z nich), dôležité je nepodceniť ani poľovnícke oblečenie a dobre sa na pobyt v lese pripraviť.

Poľovnícke oblečenie

Ako sa taký poľovník oblieka, majú jednotlivé časti jeho oblečenia nejaký účel a čo by malo také oblečenie všeobecne spĺňať? Zlatý prívesok pušky či parohov by bol určite originálnym doplnkom každého poľovníka, ale nevyhnutne ho potrebovať nebudete. Čo potrebovať naopak budete? Čítajte ďalej, dozviete sa viac.

Hlavné princípy vhodného poľovníckeho oblečenia:

-          Vhodné farby

V krikľavo ružovej či azúrovo modrej sa na poľovačku do lesa skutočne nevyberajte. Poľovník by mal splynúť s prostredím, aby bol čo najviac nenápadný. Vhodné farby sú preto tmavo zelená či maskáčová.

-          Funkčnosť

Pod pojmom funkčnosť myslíme to, že sa vďaka oblečeniu budete cítiť komfortne aj napriek nepriazni počasia. Oblečenie, ktoré vás ochráni pred vetrom a dažďom, ktoré bude zároveň priedušné, nespotíte sa v ňom a bude vám vďaka nemu príjemné teplo aj v nižších teplotách.

Konkrétne jednotlivé funkčné kúsky, ktoré sa do vášho poľovníckeho outfitu budú hodiť:

-          Termoprádlo

Termoprádlo a teda spodná vrstva oblečenia, vyrobená z materiálu zo špeciálnymi termoregulačnými schopnosťami je obľúbené medzi viacerými outdoorovými nadšencami, či už sú to lyžiari, cyklisti alebo poľovníci. Skrátka všetci, ktorí radi aktívne trávia dlhý čas vonku aj za chladnejšieho počasia. Vďaka vlastnostiam tohto oblečenia ostanete v suchu a v teple, pretože špeciálnym materiál zamedzí úniku tepla a výborne saje pot.

Existuje aj termoprádlo, ktoré je možné použiť počas teplých dní s opačným efektom. A teda príjemne chladí a rovnako má vysokú nasiakavosť a vy tak ostávate v suchu aj keď sa spotíte.

-          Nepremokavá bunda

Hlboko v lese ste vystavený možnej zmene počasia a kedykoľvek môže začať pršať aj napriek priaznivej predpovedi. Preto je dobré byť pripravený na všetko a nosiť so sebou nepremokavú vrchnú vrstvu.

-          Prievzdušná poľovnícka košeľa

Ideálna poľovnícka košeľa je vyrobená z kvalitných materiálov, rýchloschnúcich a priedušných. Aj vďaka týmto vlastnostiam vášho oblečenia sa budete počas poľovačky cítiť pohodlne a príjemne a bude sa vám dobre pohybovať.

 

  •  
Čítané: 2163 x