Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Letné šaty: Aký strih zvoliť do horúceho počasia?

Datum: 22.07.2022

Dámske šaty nie sú určené len na formálne príležitosti. Skvele sa hodia do horúceho letného obdobia, kedy je náročné vyhnúť sa vysokým teplotám. Ponúkame niekoľko účelných a pritom estetických tipov, aký strih letných šiat zvoliť na leto.

Letné šaty

Aké nepísané pravidlá dodržiavať pri výbere letných šiat?

Pohodlné šaty sú jednoduchou voľbou na dni, kedy sa chcete obliecť vkusne, no počasie nedovoľuje vziať si na seba napríklad nohavice a košeľu s dlhými rukávmi. Pozor na typ látky, z ktorej sú šaty vyrobené. V tomto prípade odporúčame niečo priedušné a ľahké, ako je napríklad bavlna a ľan. Bavlnené materiály umožňujú vzduchu prechádzať cez vlákna šiat a odvádzať pot, čím udržujú telo v chlade. Ľan, vyrobený z prírodných vlákien je síce o niečo cenovo náročnejším príbuzným bavlny, avšak tiež dokáže efektívne odvádzať teplo. Materiál ľanu je o niečo viac pevnejší. Ak sa chystáte na letné spoločenské príležitosti, skúste siahnuť po hodvábe – veľmi dobre absorbuje vlhkosť.

Leto je typické pre svoje vysoké teploty. Medzi najkritickejšie obdobie sa radí koniec júna a začiatok júla. Ak sa nechcete trápiť v nepriedušnom dlhom odeve, zvoľte praktické dámske letné šaty so svetlými farbami. Svieže farby neodporúčame pre nič za nič – je známe, že tmavé odtiene pohlcujú svetlo, zatiaľ čo svetlé ich odrážajú. Vyberte sa cestou bielej, pastelovej žltej, ružovej, modrej alebo zelenej. Zaraďujú sa sem napríklad aj pieskové odtiene či kobaltová modrá. Tieto farby sú tiež obľúbené pre svoj estetický vzhľad.

Krátke alebo dlhé šaty?

Po tom, čo vyriešite otázku materiálu letných šiat, mali by ste sa rozhodnúť spomedzi ich rôznych druhov strihu a priliehavosti. Hoci voľba tesnejšieho oblečenia závisí od osobných preferencií, z hľadiska väčšieho komfortu sa na leto hodia voľné dámske letné šaty. To ale neznamená, že do šatníka nemôžete pridať niekoľko obtiahnutých kúskov. Každá dáma sa cíti pohodlne v iných šatách a preto otázku voľnosti nechávame na vás.

A ako je to so strihom? Navodenie letnej atmosféry prostredníctvom šatníka sa dá dosiahnuť ako cez krátke, tak aj cez dlhé kúsky. Netreba podliehať mylnej predstave, že v dlhých šatách sa budete cítiť nepohodlne. Dnešné moderné strihy dlhých šiat sú účelné navrhnuté tak, aby spĺňali vlastnosti priedušnosti, voľnosti a vysokého komfortu. Väčšina ľudí si toto oblečenie volí na dovolenky k moru, ale skvele sa hodia aj do mesta a na spoločenské akcie. Vrchný strih šiat zvykne mať ramienka alebo voľné rukávy, cez ktoré prúdi čo najviac vzduchu. Ide o elegantné riešenie, ktoré outfitu dodáva viac sofistikovanosti.

K letným šatám dolaďte detaily!

Pokiaľ preferujete čo možno najvyššie pohodlie, hľadajte strih letných šiat, pri ktorých nemusíte nosiť podprsenku. Existuje množstvo pôvabných letných šiat, kde vrchný strih prakticky prilieha k hrudi tak, aby prítomnosť podprsenky nebola potrebná. Nosenie dámskych šiat bez podprsenky navyše podporuje celkovú priedušnosť, vďaka ktorej sa budete menej potiť. Ak nie ste fanúšikom takéhoto spôsobu nosenia oblečenia, vždy je tu možnosť športovej podprsenky bez kostíc a s dostatočnou podporou.

Spôsob obliekania v horúcom počasí vo výsledku nehovorí len o estetickej stránke. Je dôležité zamerať sa na kúsky s praktickými vlastnosťami. Po tom, čo nájdete dámske letné šaty zodpovedajúce vášmu štýlu, zistite, či ich materiál a strih podporujú priedušnosť a komfort, aby ste sa cítili príjemne a sviežo.

Čítané: 2898 x