Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Čo bude módne v nadchádzajúcej sezóne jeseň-zima 2022?

Datum: 24.08.2022

Vedeli ste, že sa móda čas od času rada vracia späť? Sezóna jeseň-zima 2022 bude toho dokonalým príkladom. Deväťdesiate roky sú späť – ale len tie v najlepšom vydaniu. Hoci pre mnohých z nás sú tieto roky nedávnou minulosťou, v skutočnosti hovoríme o štylizáciách, ktoré boli populárne pred takmer 30 rokmi. Čo sa teda oplatí mať opäť po ruke? Čo sa oplatí nosiť, aby ste vyzerali v súlade s trendmi?

Čo bude módne v nadchádzajúcej sezóne jeseň-zima 2022?

Dobre padnúce kabelky

Vrcholom každého outfitu sú nepochybne dámske kabelky. V konečnom dôsledku sú to práve kabelky, ktoré rozhodujú o tom či súprava vyzerá módne... alebo nezaujímavo. Z tohto dôvodu sa oplatí venovať chvíľku výberu správnych doplnkov. Najuniverzálnejšie sú samozrejme kožené kabelky. Hodia sa k rôznym štýlom, takže sa dajú použiť v elegantnom outfite, ale aj v tom oveľa voľnejšom. Preto sa oplatí mať v šatníku aspoň tri kabelky, ktoré sa dajú kombinovať na veľa spôsobov s rôznym oblečením. Vďaka tomu budú dostatočne univerzálne na použitie ku každému outfitu. Dobrým nápadom je určite aj univerzálna dámska peňaženka, ktorá sa zmestí do každej kabelky a zároveň bude pôsobiť elegantne. Najmódnejšie sú modely v intenzívnych farbách – osobitnú pozornosť treba venovať sýtej červenej a morskej zelenej. Tieto dve farby budú veľmi obľúbené práve preto, že sa vracajú do priazne. Teraz bude ich nosenie znova skvelým nápadom.

Originálne potlače a výrazné farby

Keďže sa vraciame do deväťdesiatych rokov, návrat potlačí je zrejmý. Nájdete ich na všetkých kusoch oblečenia. Najdôležitejšie je, že vyzerajú originálne a priťahujú pozornosť. To je dôvod, prečo by šatník tejto sezóny mal obsahovať dosť odvážne a farebné oblečenie. Nech sú ozdobené kvetmi, zvieratkami alebo dokonca rozmarnými orientálnymi vzormi. Presne takéto oblečenie sa nosilo v deväťdesiatych rokoch! Vráťme sa k tomu s hrdosťou! Samozrejme musíme spomenúť aj farby. Táto jeseň nebude časom béžovej a teplých hnedých. Rozhodne bude viac patriť intenzívnym farbám – výrazná červená, sýta modrá či horčicovo žltá nám určite pomôžu prežiť zimu v lepších náladách a žiadna štylizácia rozhodne nebude vyzerať nudne. Dámske kabelky by takisto mali byť v týchto výrazných farbách, ktorým je jednoducho ťažké odolať. 

Minimalizmus je na vrchole

Aj táto sezóna bude patriť minimalizmu. Vzdajte sa množstva šperkov či doplnkov. Správne zvolená kožená kabelka by mala byť jedinou ozdobou Vašej štylizácie. Nepochybne sa môžete zaobísť aj bez odevov s veľmi komplikovanými strihmi. Výrazné farby a bláznivé potlače vyzerajú oveľa lepšie na jednoduchých modeloch, ktoré nie sú prehnane dekoratívne. Vďaka tomu môže byť celok dobre vyvážený a vhodne sa prezentovať. Príliš veľa ozdôb by mohlo pôsobiť dojmom presýtenia a celé to pôsobiť karikatúrne, čomu by bolo lepšie sa vyhnúť.

Čítané: 3119 x