Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Je značkové oblečenie naozaj kvalitné či ide o vyhodené peniaze?

Datum: 27.09.2022

Názory sa ľudí sa veľmi rozchádzajú, keď sa začne hovoriť o značkovom oblečení. Niekto ho považuje za veľmi kvalitné a niekto iný si myslí, že ide o zbytočne vyhodené peniaze.

Je značkové oblečenie naozaj kvalitné či ide o vyhodené peniaze?

Značky oblečenia vo všeobecnosti čelia veľkej konkurencii, lebo ich je na trhu príliš veľa. Niektoré potom začnú produkovať oblečenie zamerané skôr na kvantitu ako kvalitu.

Ide o zbytočne vyhodené peniaze? Značkové oblečenie má svoje klady aj zápory. Pozrieme sa však na to, prečo sa značkové kúsky oplatí kúpiť.

Povedzte nie „fast fashion“

Slovné spojenie „fast fashion“ sa objavuje v rôznych médiách čoraz častejšie. Tzv. rýchla móda využíva túžbu ľudí mať čo najviac oblečenia za nízku cenu. Nedbá pritom na kvalitu. Môže sa stať, že si kúpite lacné tričko za smiešnu cenu. Avšak po mesiaci sa tričko sperie alebo roztrhne a vy si musíte zohnať nové. Je teda lepšie kúpiť si kvalitné tričká, napríklad Mustang tričká, ktoré vám vydržia skutočne dlho.

Viete si zistiť informácie o značke

Pokiaľ ide o značkové oblečenie, ak je daná značka dôveryhodná, na internete by ste mali nájsť informácie, ktoré vám danú značku priblížia. Budete vedieť, kde a za akých podmienok vznikajú rôzne kúsky a či sa pri ich výrobe dbá na kvalitu. Potom si môžete kúpiť napríklad jednu z Napapijri búnd úplne bez výčitiek, lebo viete, že ide o poctivú značku.

Môžete začať s minimalizmom

Veľa ľudí v dnešnej dobe prechádza na minimalistický štýl života, ktorého myšlienkou je, že vám ku šťastiu stačí aj naozaj málo vecí. Ak si teda kúpite jedno kvalitné značkové tričko, ktoré vám dlho vydrží, nebude si ich musieť kúpiť ďalších desať. Podobne to platí aj o značkových topánkach a doplnkoch. Jedna drahšia kvalitná kabelka je lepšia ako tri kabelky, ktoré sa rýchlo zničia.

Zdroj obrázku: Bilanol / Shutterstock.com

Čítané: 2599 x