Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Teplé oblečenie na zimu – čo by ste mali mať v šatníku?

Datum: 25.10.2022

Príprava zimného šatníka sa zdá byť o niečo zložitejšia ako vybavenie šatníka na leto. V prvom rade je potrebné zabezpečiť, aby naše oblečenie bolo v období mrazov a snehu teplé a pohodlné. Ako doplniť svoj zimný outfit? Čo by ste v tomto ročnom období mali mať vo svojom šatníku?

Teplé oblečenie na zimu – čo by ste mali mať v šatníku?

Vlnený sveter

Zima je ideálny čas na svetre, ktoré v kombinácii s vrchným oblečením budú vonku perfektne aj pri veľmi nízkych teplotách. Odporúčame najmä vlnené modely, ktoré nám zabezpečia pohodlie a účinne ochránia telo pred chladom. Ak sa Vám nepáči materiál, ktorý pokožku „hryzie“ a „škriabe“, vyberte si verziu s prímesou napríklad mohéru alebo akrylu. Veľmi obľúbené sú aj merino svetre, teda z ovčej vlny. Ich výhodou sú tepelné vlastnosti, vďaka ktorým nám v zime nebude zima, ale ani sa nebudeme potiť.

Štýlový rolák

Množstvo žien si nevie predstaviť svoj zimný šatník bez rolákov. Tento praktický kúsok oblečenia sa skvele hodí najmä počas veterných, mrazivých dní, chráni krk pred nepríjemným vzduchom a chladom. Dobre padnúci štýlový rolák, napr. v bielej, béžovej alebo pastelovej farbe je tiež zaujímavým prvkom zimných štylizácií. Dá sa úspešne kombinovať s obľúbenými nohavicami a sukňami.

Dámske mikiny

Zimný šatník by mal byť obohatený aj o trochu ležérnejšie prvky štylizácie hornej časti tela. Dobrou náhradou za svetre bude dámska mikina s kapucňou, vyrobená napr. z bavlny. Hrubšie verzie sú ideálnou voľbou do zimných mrazov, najmä ak chcete voľný, športový vzhľad. Nespornou výhodou je tu veľký komfort nosenia a široký výber farieb, vzorov a strihov. Doplnkovou ochranou hlavy pred chladom pri zimných prechádzkach je aj kapucňa, ktorá je súčasťou dámskej mikiny.

Aké nohavice na zimu?

Nohavice sú v zime absolútnou nevyhnutnosťou. V tomto ročnom období sú pre naše nohy nielen najteplejšou, ale aj najpohodlnejšou voľbou. V šatníku sa oplatí mať džínsy vo svojom obľúbenom strihu a hrubšie športové nohavice, napr. tepláky alebo joggersy. V jesennej a zimnej sezóne sú čoraz populárnejšie aj menčestráky. 

Sukňa - nielen v lete

Hoci väčšina žien nosí v zime nohavice, oplatí sa mať v šatníku aj sukňu vhodnú na toto ročné obdobie. Dobrou možnosťou sú tvídové alebo vlnené midi modely. Skriňa by mala byť vybavená aj koženými alebo rifľovými verziami, do ktorých si môžete obliecť teplé pančušky či legíny a vyššie modely topánok v podobe napríklad čižiem či členkových topánok vysokých opätkov. V menej mrazivých dňoch stačia plisované saténové sukne v kombinácii s pleteným svetrom.

Bunda, kabát a doplnky

Zima je obdobím, kedy nám ani tie najteplejšie svetre či dámske mikiny neposkytnú dostatočnú ochranu pred vonkajším chladom. Pre plnú ochranu pri vystavení mrazivému vzduchu je samozrejme potrebné vrchné oblečenie. Na začiatku jesene sa oplatí zaobstarať si bundu – napr. parku alebo páperovú bundu – alebo štýlový kabát s kapucňou. Zimné počasie môže prísť nečakane, preto je lepšie byť pripravený o niečo skôr. Nevyhnutným doplnkom vrchného oblečenia sú samozrejme rukavice, čiapka, tubusový šál alebo šál. Teplé zimné doplnky by mali byť zladené s farbami bundy alebo kabátu.



Čítané: 3132 x