Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

Trendy v pánskej móde na sezónu 2022/23

Datum: 31.10.2022

Na módnych mólach sú stále nové ponuky oblečenia a obuvi, vďaka čomu nie je problém vytvoriť zaujímavé štylizácie na rôzne príležitosti. Samozrejme, nemusíte sa striktne držať najnovších trendov. 

Trendy v pánskej móde na sezónu 2022/23

Oplatí sa však hľadať inšpiráciu a experimentovať s módou. V súčasnosti jasne vidíme návrat ku kovbojskému štýlu, do priazne sa vrátili chinos nohavice a prúžky. Páni môžu s istotou siahnuť po nohaviciach s vysokým pásom, elegantných joggeroch, vrchných košeliach, oblečení so zvieracími vzormi a veľkých, páperových bundách. Medzi módnymi vzormi sa objavil škótsky tartan a kohútia stopa.

Módne štylizácie pre pánov

Aktuálne je viditeľný výrazný trend k svetlému vrchnému oblečeniu. Béžové a ťavie kabáty fungujú perfektne a to isté platí aj o svetroch. Žiaduce sa stali najmä dlhé kabáty, módni návrhári vsádzajú aj na kožušiny a kožuchy. Perfektné sú aj nadrozmerné páperové bundy, ktoré poskytujú komfort, ľahkosť a tepelný komfort aj počas mrazivých dní. Záujem o zvieracie vzory je v pánskej móde taktiež výrazne viditeľný. Preto sa môžete smelo rozhodnúť pre garderóbu zdobenú leopardím vzorom, haďou kožou, škvrnami. Nemusíte sa obmedzovať len na casualové oblečenie. Zvieracie vzory sú vítané na nohaviciach, košeliach, sakách, topánkach, dokonca aj oblekoch.

Potrebné budú aj pánske topánky, momentálne sú najviac žiadané vojenské workery, chelsea čižmy, oxfordky alebo mokasíny. Chýbať nesmú tiež univerzálne topánky vo forme sneakersov a tenisiek. Módne sú masívne topánky, najmä so zúbkovanou podrážkou. Pánom s aktívnym životným štýlom možno odporučiť turistické topánky, ktoré poskytujú pohodlie a stabilitu za každých podmienok. Oplatí sa zaobstarať si vysoké čižmy, teda klasiku v podobe kožených topánok.

Aké trendy sa objavili v pánskom šatníku?

Túto sezónu sú žiadané odevy z rôznych materiálov a možno kombinovať rôzne textúry. Viacfarebný patchwork sa stal veľmi žiadaným. Do obľuby sa vrátil aj kubánsky golier v košeliach, preto sa oplatí zaobstarať si tento typ oblečenia. Zo zaujímavých štylizačných riešení odporúčame nohavice s vysokým pásom, najmä z flanelu alebo iného materiálu s drsným povrchom. Na svoje si prídu aj milovníci kovbojského štýlu. Bez obáv môžete siahnuť po kožených nohaviciach a veľkom klobúku, a k tomu si zobrať vysoké kovbojské topánky. 

Pohodlne a módne bude aj v joggeroch. Najžiadanejšími štýlmi sa stali elegantné verzie, ktoré sa hodia okrem iného aj k saku. Do módy sa dostali aj rebrované odevy, hlavne so zvislými pruhmi. V ich prípade môžete rátať s optickým zoštíhlením postavy a jej predĺžením. Hitom sa stalo aj obliekanie košieľ z hrubých a tuhých látok, ktoré fungujú ako vrchné oblečenie. Pánska móda sa neustále mení, preto sa oplatí držať krok s najnovšími trendmi a sledovať rôzne inšpirácie pre pánske štylizácie na každodenné aj elegantnejšie vychádzky.

Čítané: 2996 x