Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Šaty v zime? Poradíme vám, po akých kúskoch siahnuť

Datum: 21.12.2022

Dámske šaty sú obľúbené celoročne. Problémom ani nie je vybrať si konkrétny model, ale vhodne k nim zvoliť ďalšie vrstvy a obuv. 

Šaty v zime

Zima nie je univerzálna, čo znamená, že aj v tomto období sa strieda slnko, dážď a sneh. A práve šaty nás majú ochrániť pred každým podnebným vyčíňaním. Ako na to?

Zima a leto majú veľa spoločného

Vidieť to najmä na trendy zimných farbách 2022. Okrem iných sa v módnom svete perfektne usadila žltá a jej odtiene. Už len prvým vizuálnym dojmom nás zahrieva. Mať ju na sebe je v zime skutočným pôžitkom. Preto ako prvé vyberáme dámske šaty z čistej vlny.

Praktické na zimu sa stávajú pre dobré termoizolačné vlastnosti a výrazný vyvýšený golier. Rukávy završujú rebrovité manžety, ktoré v tejto časti zabraňujú pocitu chladu. Za dámu v nich budete v práci, na pohovore alebo na večernom posedení. Ak sú šaty sú jednofarebné odporúčame rozdielny odtieň pre kabelku a čižmy. Môžeme vyberať z neutrálnych prvkov – zvlášť pri čižmách odporúčame čierne tesne pod kolená. Pri vyšších už vzniká riziko, že budú dominantnejšie než šaty.

Džínsovina ako obľúbený materiál v chladnejšom období

Džínsovina jednak dobre zahrieva a vytvára úžasný nadčasový, niekedy až retro efekt. Takýto dojem zanechávajú dámske džínsové šaty v košeľovom strihu. Skvelo sa na nich lesknú gombíky a opasok s pozlátenou prackou. Šaty majú dlhší rukáv a celou svojou dĺžkou siahajú po členky. Vhodnejšie pre vyššiu postavu. Ide o šaty bežného štýlu – hodia sa do mesta, do práce a na voľný čas.

Šaty a sako – 2 v 1?! 

V súvislosti s nevyhnutnými zimnými zvrškami dávame do popredia dámske šaty v štýle saka. Takýto falošný efekt nás ale napomína, aby sme v zime skutočne nezabudli vrstviť. V žiadnom prípade nepôsobia šaty usadlým dojmom, ale šik eleganciou. Tú dokazujú veľké pozlátené gombíky a vrecká s chlopňou. Taktiež si k nim možno dopasovať opasok a rovnako elegantnú dámsku kabelku. Odporúčame zostať minimalistické aj pri výbere topánok. Vysokými čiernymi koženými čižmami rozhodne nepokazíme žiadnu akciu.

Pozor! Čo sa týka vrstiev, tak k tým aktuálne najobľúbenejším patrí crop sveter alebo naopak, hrubý pletený s rolákom a zaujímavými balónovými rukávmi. Vytvára tak trochu oversize efekt. Samozrejme, výsledný model podraďujeme štýlu šiat.

Šaty ako pre zimnú kráľovnú

Tú si vieme predstaviť v elegantných žoržetových šatách so saténovou podšívkou. Šaty sú dlhého strihu a mierne voľnejšie v rukávoch. Zaujímavý je na nich košeľový golier a pásik vo funkcii opasku. Šaty jemne podnecujú boho štýl, a preto každá dáma sa v nich cíti okúzľujúco.

Čítané: 2982 x