Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Doprava v meste? Jednoznačne pomocou bicykla

Datum: 20.03.2020

Bicykel nie je výbornou voľbou len na výlety s rodinou či priateľmi, ale aj ako alternatíva dopravy v mestách. Tí, čo ho využívajú namiesto auta na neho nedajú dopustiť.

Lepšia kondička a plnšia peňaženka

Pravidelným jazdením na bicykli a to najmä do práce získame nielen lepšiu kondíciu a viac energie, ale ušetríme aj na palive, poistení a opravách auta.  Ak sa rozhodnete, že začnete bicykel využívať každý deň, život sa vám zmení viac, ako by ste očakávali. Výbornou alternatívou je najmä pre ľudí, ktorí žijú vo väčších mestách preplnených autami a prehustenou dopravou. Cesta do práce, školy alebo na nákup môže za normálnych okolností trvať desiatky minút a preto je vhodné hľadať iné spôsoby dopravy. Okrem toho počas jazdy si človek užije čerstvý vzduch a dopraje telu pohyb, ktorý je dôležitý. Horské bicykle dnes už nevyužívajú len mladšie generácie, ale aj starší ľudia v rôznych profesiách. Nie je ničím výnimočným, že manažér firmy zosadne pred budovou z bicykla a následne na to sa pustí do náročnej práce.

Bicykel, ako dopravný prostriedok by mali voliť aj ľudia, ktorým príliš nevonia preplnená mestská doprava alebo čas strávený v kolónach. Jeho využívanie je návykové, pretože ak to raz vyskúšate, nebudete sa ho chcieť vzdať. Výhodou je, že sa dá používať takmer celý rok, treba si len zvyknúť na rôzne výkyvy počasia. Okrem toho, je veľkou výhodou aj psychologická stránka, pretože počas jazdy človek zabudne na každodenné povinnosti a doslova si prečistí hlavu. To väčšinou počas jazdy v aute nie je možné a preto by mali bicykel pravidelne používať najmä tí, ktorí majú mentálne náročnú prácu. Na druhej strane je výbornou možnosťou, ako si zlepšiť postavu a kondíciu bez navštevovania fitness centier alebo tvrdých tréningov. Športovať budete bez toho, aby ste tomu venovali svoj voľný čas, ktorý je v dnešnej uponáhľanej dobe skôr výnimočnosťou.

Aký bicykel vybrať na cestovanie?

Možností, na akom bicykli každý deň jazdiť do práce je niekoľko. Samozrejme treba ho prispôsobiť danému jazdcovi, jeho schopnostiam a očakávaniam. Dôležitý je však aj terén, po akom budete jazdiť. Najlepším riešením sú v tomto prípade cestné bicykle, ktoré vás bez problému dovedú presne tam, kam chcete. Na výber sú aj celoodpružené bicykle, ktoré sú špecifickým výrobkom. Všetky druhy bicyklov a aj potrebné vybavenie nájdete u športového predajcu inSPORTline. Okrem osobnej návštevy môžete nákup realizovať online, čo je veľkým benefitom.  

Čítané: 2969 x