Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Zorientujte sa v typoch lavičiek na cvičenie

Datum: 12.04.2020

Lavička na cvičenie je veľmi dobrý pomocník pri budovaní svalstva. Nechýba v žiadnom fitnes centre, a preto by nemala chýbať ani u vás doma. K väčšine lavíc sa dá zakúpiť príslušenstvo, ktoré ich možnosti a funkcie ešte viac rozšíri.

Na čo by ste mali myslieť pri kúpe lavičky na cvičenie

Pri výbere lavičky sa musíte rozhodnúť, ktorú svalovú partiu chcete precvičovať a vyrysovať. Lavička na cvičenie môže slúžiť na posilňovanie ramien, chrbta, hrudníka, brucha alebo aj celých nôh. V prípade, že budete využívať lavičku na cvičenie doma, musíte pre ňu nájsť vhodné miesto. Rozhodujte sa preto aj podľa rozmerov. Niektoré multifunkčné typy lavičiek môžu vážiť viac ako 150 kilogramov. Samozrejme, že existujú aj 5 kilové varianty, ktoré sa dajú zložiť a schovať pod posteľ. Vyššia nosnosť lavičky vám umožní zdvíhať väčšie závažia. Zamerajte sa preto na kvalitne spracované lavice vyrobené z pevného materiálu a s odolným čalúnením. Ak si neviete vo veľkom množstve a rôznych prevedeniach vybrať, obráťte sa na odborníkov elektronického obchodu inSPORTline. Predajcovia inSPORTline vám poradia taktiež s výberom príslušenstva ako sú činky, závažia, kladky alebo podložky na lavice.

Typy lavičiek na cvičenie

Multifunkčná lavička

Ako už sám názov napovedá, ide o lavicu na cvičenie, ktorá patrí medzi najlepšie posilňovacie stroje. Jedná sa vlastne o posilňovaciu vež, ktorá umožňuje precvičiť a posilniť veľké množstvo svalových partií. Vyššia investícia sa vám oplatí. Vďaka jednému stroju získate malú domácu posilňovňu. K takémuto typu lavičky môžete dokúpiť rôzne prídavné moduly.

Rovná lavička

Rovná poloha lavičky umožňuje precvičovať svaly na prsiach. Cvičiť môžete s činkami alebo si dokúpiť stojan na dlhé činky so závažiami. Na rovnej lavici sa dajú cvičiť aj rôzne typy brušákov. Poslúži taktiež ako opora pri HIIT tréningoch.

Šikmá lavička

Šikmé lavičky sa skladajú z viacerých častí. Využívajú sa na cvičenie brucha a brušného svalstva. Zväčša sa zavesíte hlavou smerom dolu a priťahujete k nohám hornú časť tela. Používať takúto lavicu môžete aj na cvičenie rúk pomocou činiek.

Kombinovaná lavička

Kombinovaná lavica je spojením rovnej a šikmej. Vďaka tomu umožňuje precvičovanie nôh, rúk, ramien a brucha. Variabilita cvikov je pri tomto druhu lavice naozaj široká. Daňou za multifunkčné využitie sú väčšie rozmery a vyššia váha.

Hyperextenčná lavička

Využíva sa hlavne na posilňovanie svalstva chrbta pomocou zafixovania nôh do spodnej časti lavičky. Telo je bruchom a nohami zapreté do lavice, chrbát sa precvičuje dvíhaním vrchnej časti tela smerom hore.

 

 

 

Čítané: 4661 x