Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Cyklovozíky. Užite si jazdu na bicykli so svojím dieťaťom

Datum: 16.07.2020

Narodenie dieťaťa je jednou z najkrajších udalostí v živote každého človeka. Mnohí sa však obávajú, že sa budú musieť vzdať svojich koníčkov alebo životného štýlu. Nemusíte sa obávať. Takmer všetky činnosti sa dajú robiť spoločne s deťmi. Napríklad obľúbenej cyklistike sa môžete venovať  aj sa malým dieťaťom vďaka cyklovozíku.

Cyklistika všade a za každých okolností

Cyklistika je veľmi obľúbený a po celom svete rozšírený šport. Venujú sa mu ľudia bez rozdielu veku. Tento koníček je zdravým a zaujímavým trávením voľného času. Mnohí nadšenci cyklistiky využívajú nosiče bicyklov, aby si mohli svoje hobby vychutnávať po celom svete. V kategórií nosičov sú najobľúbenejšie nosiče bicyklov na ťažné zariadenie. Manipulácia s nimi je jednoduchá a ich cena veľmi priaznivá. Cyklistike sa môžete venovať aj spolu s vašimi malými deťmi. V tomto prípade sú veľkými pomocníkmi cyklovozíky pre deti. Neváhajte a poobzerajte sa po jednom aj pre vaše dieťa.

Cyklovozíky sú lepším riešením ako cyklosedačky

Cyklovozíky majú všestranné využitie, a preto sa ich kúpa naozaj vyplatí. Zaobstarať si môžete napríklad vozík, ktorý sa dá pripevniť len za bicykel. Drahšie modely cyklovozíkov sa dajú využívať aj pri behu alebo jazde na kolieskových korčuliach. Kvalitnejšie typy sa dajú zmeniť na kočiar a odvezú deti do váhy až 35 kilogramov. Výrobcovia vozíkov za bicykle mysleli na bezpečnosť. Všetky cyklovozíky majú ochranné popruhy a najmenšie deti sa do vozíkov umiestňujú pomocou autosedačky. Pred kúpou si tieto parametre iste overte. Nemusíte sa báť ani vyššieho odporu alebo ťažšej jazdy. Moderné vozíky majú dostatok koliesok, ktoré preberajú váhu celého zariadenia. Vďaka všetkým týmto výhodám cyklovozíky postupne nahrádzajú klasické cyklosedačky pre deti.

Na toto si dávajte pozor pri kúpe cyklovozíka

Pevná konštrukcia a bezpečnostné pásy sú zárukou jazdy bez obáv o bezpečnosť vášho najmenšieho člena rodiny. Spokojná jazda sa nezaobíde bez bŕzd. Základom sú parkovacie brzdy, ktoré sú nevyhnutnosťou počas státia vo zvlnenom teréne. Tieto brzdy bývajú doplnené ešte nožnými brzdami a brzdami ručnými. Ak radi jazdíte po kopcoch a v lese celkom iste si kúpte celoodpružený typ vozíka. K pohodlnej jazde prispejú aj gumové kolesá s oceľovými diskami väčších rozmerov. Výhodou vozíkov je taktiež to, že vo väčších sa dajú prepravovať dve deti naraz. K vozíku si môžete dokúpiť veľké množstvo doplnkov ako napríklad slnečné a dažďové kryty, vetracie otvory alebo vložky pre najmenšie deti. Myslite aj na dostatok úložného priestoru. Všetky potrebné drobnosti sa zmestia do vreciek umiestnených v zadnej časti cyklovozíka.

 

 

Čítané: 5149 x