Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Je možné schudnúť jazdou na kolobežke?

Datum: 26.02.2021

Vraví sa, že komu sa nelení, tomu sa zelení. Toto porekadlo neplatí len pre pracovné, ale aj športové úspechy. Vyformovaná postava nikomu nespadne len tak z neba. Samozrejme, že niektoré celebrity sa snažia o dare z nebies presvedčiť verejnosť a tajne doma cvičia o dušu. Vy necvičte o dušu, ale efektívne. Napríklad pomocou obyčajnej kolobežky.

Kolobežkovanie

Elektrická na prepravu, klasická pre peknú postavu

Kde sa vytratili klasické kolobežky? V posledných rokoch je na uliciach vidieť predovšetkým elektrické kolobežky a zazrieť klasickú je čoraz ťažšie. Elektro kolobežky sa stali obľúbeným prostriedkom na prepravu nielen po meste. Navyše je jazda na nej veľmi in, kto ju vlastní je považovaný za trendového a ekologického človeka. To všetko platí a my môžeme kúpu elektrickej kolobežky len a len odporučiť. Nezabúdajte však ani na obyčajnú kolobežku. Klasickú kolobežku by si mali ihneď zaobstarať tí z vás, ktorí túžia po vyformovanej postave. I keď sa to možno na prvý pohľad nezdá, jazda na kolobežke je poriadna drina. Na druhej strane ide o zábavnú formu pohybu a druh nestereotypného športu. To vám môžu potvrdiť deti, pre ktoré je jazda na kolobežke bezstarostnou hrou. Jazdiť na kolobežke je navyše veľmi zdravé, keďže ide o outdoorový šport. Jediná kolobežka v rodine znamená zdravý pohyb pre vás, vaše deti i starých rodičov a dokonca aj vášho psa. Jediný problém nastane, keď po vlastnej kolobežke zatúži každý člen rodiny.

Kolobežkovanie je účinnejšie ako beh

Kolobežku môžete využívať na cestu do práce, do školy alebo na dynamické športové jazdenie po cyklotrasách. Pri kolobežkovaní nezaťažujete kĺby, a preto môžete jazdiť každý deň aj niekoľko hodín. Vedci dokonca preukázali, že jazda na kolobežke je pri chudnutí viacej účinná ako jogging či bicyklovanie. Ktoré svalové partie si pri kolobežkovaní vyformujete? Vďaka kolobežke dokážete počas hodiny jazdy spáliť približne 700 kalórií, ktoré sa rovnajú veľmi výdatnému obedu. Podobný počet kalórií spálite, ak vlastníte kolieskové korčule a korčuľujete vo vyššej rýchlosti. Pri jazde na kolobežke sú aktívne mnohé svalové partie. Najviac dostanú zabrať nohy, ale v pohybe sú aj svaly na chrbte, rukách a bruchu. Kolobežkovaním sa veľmi rýchlo dokážete dopracovať k pevnému zadku, stehnám a štíhlym lýtkam. Na čerstvom vzduchu sa zrelaxujete a postupne si vybudujete lepšiu kondíciu ako pri behaní. Samozrejme, že musíte myslieť na správnu techniku jazdy. Je potrebné, aby ste striedali svalové napätie pri odraze nohou, kedy sa horná časť nakloní a ihneď aj vystrie. Vďaka tomuto pohybu pracujú svaly na chrbte a brušné svalstvo. Nohy a zadok potrápite pri odrazoch nôh. Nezabúdajte nohy pri odraze pravidelne striedať. Kolobežka nie je drahou záležitosťou. Presvedčte sa sami na stránkach internetového obchodu inSPORTline. Výhodou tohto e-shopu je obrovský výber športových potrieb a ceny, ktoré nemajú konkurenciu.

Čítané: 3838 x