Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Túžite po aktívnej dovolenke? Zoberte si so sebou bicykel

Datum: 05.07.2021

Pre niekoho znamená vysnívaná dovolenka ležanie na pláži a popíjanie drinkov. Pre iného je synonymom pre aktívny oddych plný športovania alebo návštev pamätihodností.

Ak patríte do druhej skupiny a nechcete sa vzdať obľúbenej cyklistiky, zoberte si so sebou na dovolenku bicykel a prebádajte okolie v jeho sedle.

Prečo sa oplatí zobrať bicykel na dovolenku

Možno si poviete, že na čo ťahať bicykel so sebou na dovolenku, keď si ho môžete požičať na mieste. Stačí sa však pozrieť na ceny prenájmov a ihneď zistíte, že sa oplatí investovať do nosiča viac, ako platiť každý deň za prenájom. Navyše bicykle na prenájom nebývajú v dobrom technickom stave a neužijete si na nich jazdu tak, ako na bicykli, na ktorý ste zvyknutí. Preto by ste si do auta mali pribaliť cyklovozíky pre deti a na nosič vyložiť svoj milovaný bicykel. Aktívna dovolenka má vždy svoje výhody. Napríklad si môžete dopriať miestne špeciality bez toho, aby ste pribrali. Spoznáte nové cyklistické trasy, zoznámite sa s rovnako naladenými ľuďmi a spoznáte miesta, ktoré zostávajú klasickým turistom utajené. Už sme spomínali cyklovozík. Keď si pre neho nájdete miesto v automobile, užije si cyklo dovolenku aj vaše dieťa. Cyklistické výlety do zahraničia vám odporúčame absolvovať počas jarného alebo jesenného obdobia. Nielenže je počasie prijateľnejšie a nebudú vás na bicykli trápiť horúčavy, ale sa taktiež vyhnete davom turistov.

Ako prepraviť bicykel na dovolenku

Na dovolenku s bicyklom sa najčastejšie ľudia vydávajú vlastným vozidlom. Samozrejme, že prepraviť bicykel môžete aj vo vlaku, ale s automobilom sa dostanete všade rýchlejšie a pohodlnejšie. Najjednoduchším spôsobom upevnenia bicyklov k automobilu sú nosiče bicyklov na ťažné zariadenie. Tieto nosiče majú vysokú nosnosť, jednoducho sa inštalujú a dokážu previesť až 4 bicykle. Zároveň neprekážajú pri vjazde do garáže a môžete ich mať pripevnené na ťažné zariadenie aj bez prítomnosti bicyklov bez toho, aby vám pri jazde zavadzali. Dajú sa dokonca sklopiť, a preto neprekážajú pri otváraní kufra. Keď dáte prednosť tomuto typu nosiča pred nosičom na strechu vozidla, budete mať na streche priestor pre umiestnenie strešného boxu. Strešné boxy vám umožnia viesť so sebou na dovolenku doslova celý váš majetok. Jedinou nevýhodou nosičov na ťažné je nutnosť vlastniť tretiu poznávaciu značku alebo premiestňovať zadnú značku na nosič.

 

 

 

Čítané: 3147 x