Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Nosenie detí má pozitívny vplyv na ich vývin

Datum: 10.11.2021

V posledných rokoch je veľmi populárne nosenie detí, či už v šatke, alebo v turistickom nosiči. Nosenie v šatke je vhodné ako variant pre prechádzky v meste.

Nosenie detí má pozitívny vplyv na ich vývin

Detské turistické nosiče oceníte počas výletu v lese. Oba typy nosičov majú pozitívny vplyv na detský vývin.

Prečo je nosenie detí praktické

Pri nosení detí ste v priamom kontakte s dieťaťom. Týmto spôsobom sa vyvíja vzťah matky a otca s malým drobcom. Nikde inde sa dieťa necíti tak bezpečne ako v nosiči. Žiadny kočík nemôže nahradiť pocit pri nosení, ktorý sa v mnohom podobá noseniu v brušku počas tehotenstva. Bolo preukázané, že nosené deti sú pokojnejšie a menej plačú. Zároveň je zabezpečený ich správny fyzický vývin. Šatky a nosiče sú navrhnuté tak, aby bola váha dieťaťa rovnomerne rozložená po celom tele. Nožičky dieťaťa sú ďalej od seba, čím je postarané o správny vývin bedrových kĺbov. Šatkové nosiče sa dajú využívať ihneď od narodenia dieťaťa. Je len na vás, kedy si trúfnete po prvý raz dieťa odniesť resp. pre správne nosenie potrebujete len cvik. Detské turistické nosiče sú vhodné pre deti, ktoré už dokážu sami sedieť. V tomto veku sa s nimi pokojne môžete vybrať do lesa na dlhšie túry. Nosiče sú určené pre aktívnych rodičov, ktorí sa radi vyberú na prechádzky alebo do prírody. S nosičom nie ste limitovaní horským terénom. V meste sa nemusíte obávať schodov či cestovania v mestskej doprave.

Nebojte sa vybrať na dlhší výlet

Mnohí rodičia si na dlhé mesiace odrieknu všetky výlety, dovolenky alebo prestanú športovať. Je to na škodu, pretože v dnešnej dobe sa dajú zakúpiť rôzne pomôcky, ktoré vám umožnia všetky aktivity robiť spolu s deťmi. Napríklad cyklistika a turistika sú dva športy, pri ktorých môžu byť deti s vami bez toho, aby ste boli limitovaní. Do lesa dostanete bicykle tak, že ich naložíte na nosiče bicyklov na ťažné alebo na piate dvere. Strešné boxy na streche vozidla sa postarajú o odvoz ostatnej batožiny. Dieťa uložíte do už spomínaného detského nosiča a môžete chodiť po lese hoci aj celý deň. Turistický nosič je spojením pohodlného nosenie dieťaťa a batoha v jednom. Detský nosič určený na turistiku plne spĺňa požiadavky na komfort dieťaťa i rodiča. Je navrhnutý tak, aby chránil dieťa a nebol záťažou pre toho, kto nosič nesie. Okrem bezpečnosti a pohodlia je nosič praktickou pomôckou aj preto, lebo sa dá využiť ako sedačka pri kŕmení a dieťa sa v nosiči dokáže plnohodnotne vyspať.

 

 

Čítané: 2987 x