Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Tipy na to ako sa motivovať k pohybu

Datum: 29.03.2022

To že pravidelný pohyb má na naše telo blahodarný vplyv zrejme nemusíme pripomínať. Napriek tomu si neustále dokážeme vymýšľať množstvo výhovoriek prečo nešportovať a nehýbať sa.

Tipy na to ako sa motivovať k pohybu

Len klasická prechádzka nám pomôže uvoľniť množstvo stresu a zlepšiť naše psychické aj fyzické zdravie. Ako sa motivovať k pravidelnému pohybu?

Spojte pohyb s niečím príjemným

Ak sa neviete motivovať priamo k pohybu, veľmi vám môže pomôcť, ak si pohyb spojíte s inou príjemnou aktivitou. Napríklad sa môžete ísť prejsť len aby ste si zobrali kávu do vášho pohárika. Klasické opakovateľne použiteľné poháriky na kávu nájdete napríklad na Alza. Rovnako si môžete spojiť prechádzku aj s počúvaním hudby alebo podcastu.

Podcasty sú obľúbenou formou získavania informácií, rovnako ako napríklad audioknihy. Hudba vás môže motivovať aj k vyššiemu výkonu, napríklad pri behu, či kondičnom cvičení. Niektorí ľudia sa k pohybu motivujú aj tak, že si volajú s priateľmi. Napríklad si na prechádzke môžete zavolať s kolegyňou, či kamarátkou a tak si odkráčať svoj denný limit príjemnejšie.

Skvelú motiváciu na výkon denného pohybu predstavujú aj športové hodinky, ktoré vás budú motivovať k splneniu denných cieľov.  Dá sa na nich nadstaviť aj pravidelné pripomienkovanie, aby ste sa prešli, prípadne si môžete navyšovať počet krokov. Hodinky vám tiež vedia vypočítať koľko kalórií spálite a prinesú vám zaujímavé štatistiky o vašom bežnom fungovaní.

Vzdelávajte sa

Pohyb je jediná cesta ako sa môžete dlhodobo udržať v dobrej kondícii. To by mala byť aj základná motivácia pre naše pravidelné cvičenie, či kráčanie. Ak niekedy stratíte motiváciu, skvelé môže byť začať sa viac v tejto oblasti vzdelávať. Informácie ohľadom vplyvu pohybu na naše telo vás veľmi rýchlo namotivujú k tomu, aby ste si išli zacvičiť alebo minimálne, aby ste sa išli prejsť.

Zdravý pohyb je základom pre to, aby ste sa cítili fit a zdravo. Pobyt na čerstvom vzduchu je zdravý vo všetkých formách – dýchate čerstvý vzduch, načerpávate vitamín D a zároveň rozhýbete svoje telo. Minimálne 8000 krokov denne by pre vás malo byť základom. Ak sa k tomu neviete donútiť, choďte ráno do práce pešo alebo vystúpte o zástavku skôr. Postupne si začnete pohyb užívať a budete sa naň tešiť.

Čítané: 2846 x