Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Toto leto sa bude niesť v znamení paddleboardingu!

Datum: 02.06.2022

V lete pri vode vám nebude nuda absolútne hroziť, keď si so sebou zoberiete paddleboard. Odporúčame vám nájsť miesto pre túto športovú pomôcku aj v automobile a zobrať si paddleboard nielen k slovenským vodným plochám, ale tiež k moru.

Toto leto sa bude niesť v znamení paddleboardingu

Pokojnejšie chorvátske more je pre paddleboarding ako stvorené. Toto leto sa bude niesť v znamení zábavného paddleboardingu!

Zábava, fyzická aktivita i relax v jednom

Dôvodov, prečo by ste mali toto leto vyskúšať paddleboarding je naozaj veľa. Tento vodný šport je v našich končinách pomernou novinkou, ale už si stihol nájsť tisícky priaznivcov. Po prvom stúpnutí na paddleboard si brázdenie po vodnej hladine zamilujete aj vy. Paddleboarding je zábava nielen pre samotného športovca, ale tiež pre ľudí, ktorí sledujú prvé pokusy nováčikov o udržanie balansu. Hojdacie siete na brehu bývajú vždy plné zvedavcov baviacich sa na pádoch do vody. Nedajte sa však odradiť výsmechom, po pár hodinách nacvičovanie sa zaučíte do tajov paddleboardingu a následne vám budú zvedavci len ticho závidieť. Veď paddleboarding je spojením zábavnej fyzickej aktivity a relaxu v jednom. Vďaka paddleboardingu dostane zabrať kompletne celé telo, ale zároveň nebudete mať pocit, že cvičíte. Paddleboarding je zárukou formovania svalov i budovania kondície. Na udržanie rovnováhy potrebujete nielen pevné nohy, ale tiež pevný stred tela. Pádlovanie posilňuje ruky a rýchlejšie zábery vám zaručia stovky spálených kalórií.

Aký paddleboard si kúpiť?

Medzi obchody s najlepším výberom paddleboardov patrí e-shop inSPORTline. V ponuke tohto obchodu nájdete paddleboardy pevnej konštrukcie i nafukovacie varianty.  Samozrejme, že nechýba ani ponuka príslušenstva a oblečenia na paddleboardy. Aký je rozdiel medzi nafukovacím a pevným paddleboardom? Nafukovací paddleboard je skladnejší, ľahší a nie je problém ho dopraviť kamkoľvek. Na druhej strane pevný paddleboard zaručuje lepšiu stabilitu, čo je hlavne pre začiatočníkov dôležitý faktor. Ak s týmto vodným športom len začínate, kúpte si radšej pevnú dosku, ktorá je síce drahšia, ale jazdu si viac užijete. Pevný paddleboard vám vydrží niekoľko rokov, čo sa o nafukovacom nedá povedať. Okrem materiálu si všímajte nosnosť paddleboardu. Nemusíte sa obávať, že vyššia nosnosť by znamenala vyššiu váhu. Nekúpte si však dosku s príliš veľkou nosnosťou, pretože by sa vám horšie ovládala. Začiatočníkov iste zaujmú dlhšie paddleboardy, ale kúpiť by si mali kratšie. Dlhšie sú určené pre pretekárov – dosahujú vyššiu rýchlosť. Čo sa šírky týka, širšie paddleboardy znamenajú menšie riziko prevrátenia.

 

Čítané: 3071 x