Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Keď vonku prší, zabehajte si na bežiacom páse

Datum: 04.06.2023

Predsavzatie začať s behaním vám aj na jar môže zmariť počasie. Čo robiť, keď sa dostávate konečne do kondície a vonku stále prší?

Keď vonku prší, zabehajte si na bežiacom páse

Zabehajte si na bežiacom páse doma v obývačke. Beh na páse má veľa výhod a umožní vám venovať sa športu za každého počasia.

Výhody a nevýhody behania vonku

Nikto nemôže poprieť, že športové aktivity vonku sú najzdravšie. Vždy, keď to počasie dovolí, dajte prednosť pohybu na čerstvom vzduchu. Napríklad behanie vonku a kolieskové korčule sú skvelé v tom, že môžete skúšať rozmanitý terén a dosiahnuť lepší výkon i spaľovanie.

Na druhej strane má aj beh vonku svoje negatívne stránky. Neviete, kedy sa zmení počasie. Premočený môžete ľahko nachladnúť. Von si musíte kúpiť špeciálne oblečenie, čo zvyšuje náklady na behanie. Ak si kúpite nevhodné topánky, môže sa stať, že vás začnú bolieť členky a šľachy. Trpieť budú aj kĺby nadmernými otrasmi. Navyše sa môžete zraniť, a to hlavne počas behu v prírode. Nepredvídateľný terén prináša riziko šmyku a vyvrtnutia členka.

Výhody a nevýhody behania na páse

Bežiace pásy nie sú práve lacné, a preto sa iste rozhodujete či sa vám jeden oplatí kúpiť. Ak vás behanie naozaj chytilo, neváhajte si bežiaci pás zaobstarať. Vďaka pásu môžete behať kedykoľvek počas dňa i v noci. Na páse môžete sledovať televízor alebo sa rozprávať s rodinou. Dokonca je možné si odbehnúť zamiešať večeru na sporáku.

Behanie na páse nie je vôbec nudné. Pásy vám dávajú možnosť vybrať rôzne tréningové programy. Kliknite na e-shop inSPORTline a vyberte si bežiaci pás s pestrými tréningovými programami. Nemusíte len behať, ale tiež chodiť do kopca. Na bežiacom páse netrpia kolená a otrasy sú znížené na minimum.

Hlavnou nevýhodou bežiaceho pásu je jeho cena. Niekomu sa zdá, že behanie na páse je náročnejšie ako vonku. Je to dané tým, že vo vnútri sa nemení panoráma okolo vás. Menšie je tiež prúdenie vzduchu. To všetko sa dá zmeniť otvorením okien a sledovaním filmov.

Tipy na záver

Ako je to so spaľovaním? Spaľovanie kalórií behom vonku a vo vnútri je porovnateľné. Na pásy môžete dosiahnuť rýchlejšie budovanie formy vďaka voľbe rôznej náročnosti. Avšak pri behaní vonku vám nehrozí stereotyp.

Pred každým behom nezabudnite na popreťahovanie svalov. Beh začínajte poklusom a postupne pridávajte rýchlosť. Veľmi efektívne a pre kĺby zdravé je, keď bežiaci pás nastavíte do mierneho náklonu. Pre dosiahnutie viditeľných výsledkov sa odporúča behať minimálne trikrát do týždňa po pol hodine. Ak je vonku pekné počasie, vybehnite občas aj na cyklotrasu. Športujte s dieťaťom. Detská kolobežka je pre deti ideálnou hračkou, vďaka ktorej môžete bežať a dieťa bude jazdiť popri vás.

 

 

 

 

Čítané: 2958 x