Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Nevyriešené záhady. Bermudský trojuholník

Datum: 07.01.2021

Ľudí od dávna fascinujú rôzne záhady a nevysvetliteľné úkazy. Jednou z takýchto záhad je bez pochýb Bermudský trojuholník.

Bermudský trojuholník,

Príbehy o miznúcich lodiach či lietadlách nedávajú spať mnohým lovcom záhad. Oponenti tvrdia, že nejde o žiadnu záhadu alebo o konšpiračnú teóriu. Pravdou je, že oficiálne zdroje existenciu trojuholníka nepotvrdili. Nech je pravda na ktorejkoľvek strane, tento fenomén bude iste ľudí mátať aj naďalej.

Diablovo miesto

Územie Bermudského trojuholníka sa nachádza v Atlantickom oceáne medzi južnou Floridou, Miami, Bermudami a Portorikom. Bermudský trojuholník je často nazývaný aj Diablovým trojuholníkom. Na tomto magickom území len v minulom storočí zmizlo vyše 150 lodí a lietadiel, na palube ktorých bolo 1500 ľudí. Táto štatistika je samozrejme neoficiálna a žiadna vláda či vedci ju nepotvrdili. Bez vetra sa však ani lístok nepohne. Pravdou je, že už fenomenálny moreplavec Krištof Kolumbus vo svojich zápiskoch spomína zvláštne miesto v oceáne. Toto miesto s rozlohou vyše 440 tisíc míľ ho veľmi znepokojilo a aj skúsených námorníkov prekvapilo zlovestným počasím. Vďaka vývoju technológii sa po roku 1950 začalo čoraz viacej spomínať miznutie lodí a lietadiel z radarov. A vždy na tom istom mieste.

Záhadné zmiznutia

V médiách preblesli po druhej svetovej vojne správy o zmiznutí cvičného amerického lietadla. Pred zmiznutím posádka hlásila, že sa jej stroj vymyká spod kontroly. Všetky merače a kompasy sa chovali šialene, čísla sa neustále menili a v jedinej sekunde sa znížila celková viditeľnosť. Vedúci letky poručík Taylor doslovne hlásil riadiacej veži, že nevidí zem a úplne stratil orientáciu. Posádka už nemala dostatok paliva a bola nútená pristáť na vodnej hladine. V tomto okamihu sa rozbehlo rozsiahle pátranie, ktoré však nevynieslo žiadne výsledky. Bombardér a ani posádka nikdy neboli nájdení. Spomedzi lodí je najznámejší príbeh o zmiznutej americkej nákladnej lodi s posádkou v počte 309 námorníkov. Posádka v jednom okamihu, práve na mieste Bermudského trojuholníka, prestala komunikovať a zľahla sa pod ňou zem. Nikdy neboli vypátrané jej trosky alebo nájdené telá utopených ľudí. Tragédia sa odohrala v roku 1918 a ešte dlhé roky plnila rubriky novín po celom svete. Okrem zmiznutí sú často v oblasti Diablovho trojuholníka opisované zvláštne úkazy, rýchle zmeny počasia, blikajúce žiarivé svetlo či časový posun. Ľudia, ktorí prešli Bermudským trojuholníkom často hovoria o časovom tunely. V súčasnosti sa na území trojuholníka nachádza americké podmorské a testovacie centrum, v ktorom sa vraj testujú ponorky a rôzne zbrane. Veľa ľudí však verí, že nejde o testovanie, ale tajné pokusy americkej vlády.

Kde nájsť pravdu

Mnohé záhady sveta zostávajú stále nevyjasnené. Medzi ne patrí aj Bermudský trojuholník. Konšpiračných teórií a vysvetlení tohto javu však existuje viacero. Jednou z nich je prítomnosť mimozemšťanov a ich chytanie ľudí pomocou trojuholníka. Týmto spôsobom získavajú nielen vzorky ľudského tkaniva, ale aj techniky. Ďalšou z teórií je, že na mieste trojuholníka sa potopila bájna Atlantída a jej žiarenie je vinníkom zmiznutí. Reálnym vysvetlením je fakt, že daným územím preletí a plaví sa veľký počet techniky. Navyše sa na území Bermudského trojuholníka veľmi často vytvárajú vysoké vlny. Preto je aj vyššia pravdepodobnosť havárie. Trosky a ani telá nie je možné nájsť, pretože hĺbka oceánu je v týchto miestach až 6 kilometrov. Dokázané je taktiež to, že Diablov trojuholník je jediným miestom na svete, kde strelka kompasu ukazuje ku geografickému severu a nie magnetickému pólu. Táto anomália vedie k omylu pilotov lietadiel a k zlému fungovaniu kompasov. Mohli by sme donekonečna pokračovať v teóriách, ale prečo? Veď k životu patria aj záhady a nie všetko, čo sa okolo nás deje sa dá vysvetliť pomocou vedy.

 

 

 

Čítané: 3744 x