Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Čo sa aktuálne rieši? Zaujímavé správy z domova aj zo sveta

Datum: 24.11.2022

Hľadáte aktuálne správy a dianie z domova aj zo sveta?

aktuálne správy

Máme pre vás najzaúmavejšie informácie a horúce správy.

Správy z domova

Viete akú sú aktuálne správy z domova? Medzi udalosti, ktoré sa aktuálne riešia napríklad sú pravidlá parkovania v Petržalke, ktorá ich ide sprísňovať aj v ďalších štvrtiach. Aktuálne sa taktiež rieši stabilizačný príspevok pre zdravotníkov a lekárov. 

Na Slovensko má prísť aj Coca-Cola vianočný kamión. Kamión navštívi Piešťany, Považskú Bystricu, Čadcu, Žilinu, Ružomberok, Poprad, Košíce, Bratislavu a mnohé iné mestá.

V Ružomberku zhorel v pondelok 21.11. rodinný dom. 12 ľudí (z toho 7 detí) prišlo o strechu nad hlavou. 

22.11. Slovák pod vplyvom alkoholu nasadol do auta a vozil sa po parkovisku a námestí. Na cestu sa našťastie nedostal a jeho vyčínanie zanechalo iba škody na majetku.

Správy zo zahraničia

Viete, čo sa riešilo vo svete? Tu sú správy zo sveta:


Odštartovali majstrovstvá sveta v Katare a to konkrétne 20. novembra 2022. Budú trvať do 18. decembra 2022. 

Počas živého vstupu v Katare okradli repotérku z Argentíny. Polícia jej ponúkla, že keď nájdu páchateľa, môže vybrať trest.

Liter benzínu či nafty bude stáť v Poľsku približne rovnako na Slovensku. Pre Slovákov bývajúcich v pohraničí ide o nemilú informáciu.

V USA strieľal ozbrojený muž vo Walmarte v štáte Virginia. Obchod bol v tom čase plný ľudí. Zabil sedem ľudí.

Majitelia futbalového klubu Manchester United uvažujú nad predajom klubu. Zároveň zo spomínaného klubu odchádza Cristiano Ronaldo. Ten po vzájomnej dohode končí.

Podľa UNESCO až 73 % novinárok čelí online násiliu, ktoré podnecujú aj politici. Na novinárky útočia dezinformátori aj politici.

Účet Donalda Trumpa na Twitteri bol obnovený novým vlastníkom tejto sociálnej siete - Elonom Muskom. Ten sa pýtal prostredníctvom ankety, či má tento účet obnoviť.

Toto boli správy z domova aj zo sveta, ktoré sa riešili posledné dni a týždne.

Čítané: 3279 x