Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Skladové stany a plachtové haly – efektívna alternatíva v poľnohospodárstve

Datum: 20.11.2022

Nemáte priestor, financie či dôvody z časového hľadiska na stavbu trvalejších budov, kde by ste si dokázali uskladniť pracovné stroje alebo plody vašej práce? Skúste sa vybrať cestou flexibilnejších možností.

Skladové stany a plachtové haly

Pracujete v poľnohospodárstve a potrebujete vyriešiť problematiku uskladnenia rôznych komodít? Vždy je tu možnosť postaviť si určitú poľnohospodársku budovu. V dnešnej dobe ale nejde o lacnú záležitosť, navyše aj jej realizácia je časovo náročná, a to nespomíname záväzok, ktorý si tak na svojom pozemku zaopatríte. Aj v našich regiónoch však existuje flexibilnejšia a cenovo dostupnejšia alternatíva.

Jednou z nich sú skladové stany. Ide o úsporné riešenie poskytujúce skladový priestor z dočasného hľadiska. Aby sme boli presnejší, dočasným riešením to bude len vtedy, ak vám to bude vyhovovať. Podobne, ako nižšie spomínaná plachtová hala, aj tieto stany sa dajú využívať po dobu niekoľkých mesiacov či dokonca rokov.

Disponujú ohňovzdorným materiálom a môžete si ich zabezpečiť v mnohých rozmeroch. Slúžia na uskladnenie menšieho množstva tovaru, zastrešenie vonkajšieho bazénu alebo staveniska či ako dočasný úkryt pre nákladné a osobné automobily

Bezpečnosť plodín, strojov a zvierat pod plachtovou halou

Ďalšou možnosťou sú mobilné plachtové haly. Tie tiež nie sú trvalým bremenom na vašom pozemku. Ich jednoduchá inštalácia a následné zloženie ich dovoľuje využívať aj na limitovaný časový úsek. Presúvajte si ich podľa potreby bez toho, aby ste museli riešiť stavbu budov. Disponujú odolným opláštením a stabilnou konštrukciou, preto sú vhodné aj na celoročné využitie.

Na čo všetko poslúži plachtová hala:

  • Uskladnenie techniky a strojov – premení sa na dodatočnú garáž alebo kryté parkovisko
  • Prístrešok pre zvieratá - zazimovanie koní, prístrešok pre dobytok či menšie hospodárske zvieratá
  • Uskladnenie plodín – kukurica, pšenica či iné obilniny s prevenciou proti prevlhnutiu
  • Senník – alternatíva suchých skladov pre predídenie prevlhnutia sena odspodu

 

Zdroj obrázku: Tatrastany.sk

Čítané: 3132 x