Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

Ako vybrať najlepší telefón? Záhada odhalená!

Datum: 12.02.2018

Keď príde reč na mobilné telefóny a na to, ktorý z nich je najlepší, každý má iný názor. Koho však poslúchnuť, pokiaľ máte záujem o skutočne najlepší telefón, ale vôbec sa v elektronike nevyznáte?

Mobilný telefón. Vynález, ktorý výrazne ovplyvňuje naše životy už nejakých pár rôčkov. Je až neuveriteľné, že prvý mobilný telefón bol predstavený v roku 1983 a počas 35 rokov zaznamenal tak extrémne výrazný pokrok. Určite si viete prestaviť, ako prvý mobilný telefón vyzeral. Jednalo sa o stroj značky Motorola, a keď sa povie stroj, myslí sa tým skutočný stroj. Prvý mobil bol totiž mimoriadne ťažký, masívny, ale jeho funkcie by sa dali spočítať na prstoch jednej drevorubačskej ruky. Keď sa však pozrieme na dnešné moderné telefóny, ktoré dokážu snáď už skutočne všetko, ťažko sa dá pochopiť, že od prvého mobilného telefónu uplynulo len 35 rokov. Presuňme sa však zo začínajúceho historického okienka do súčasnosti, keď si vyberáte nový mobil, to posledné, čo vás zaujíma, je história jeho predkov. Zorientovať sa v ponuke mobilných telefónov je v dnešnej dobe skutočne ťažké, vôbec sa teda nemusíte hanbiť za to, že pri výbere nového mobilu si necháte poradiť od skúsenejších. Ako sa taký moderný mobil vyberá? Alebo skôr, ako sa vyberajú najlepšie mobilné telefóny?

Použitie ako hlavný ukazovateľ

Pred tým, ako sa vôbec vrhnete na samotné pozeranie sa po modeloch jednotlivých značiek, musíte si odpovedať na základnú otázku – na čo chcem telefón používať? Každý z nás je iný a každý z nás potrebuje telefón na iné veci. Pokiaľ ste pracovníkom na stavbe, jedna z hlavných požiadaviek zrejme bude, aby mal telefón veľkú výdrž. Aby vám mohol raz za čas spadnúť do miešačky, vydržal dlhé hodiny na pražiacom slnku a keď ho prejde tatrovka, aby ste z neho stále mohli zavolať manželke, nech už začne variť večeru. Naopak, pokiaľ ste veľký podnikateľ alebo manažér, zrejme od telefónu požadujete istú dávku reprezentatívnosti, aby ste sa nemuseli hanbiť vyložiť ho na stôl na konferencií, ale zároveň, aby poskytoval čo najvyšší výkon. Nič totiž človeka nenahnevá viac ako telefón, ktorý sa rozhodne zamrznúť práve vtedy, keď z neho chcete poslať email svojmu obchodnému partnerovi. Najľahšie to majú asi dievčatá na strednej škole, tie majú iba jednu možnosť – Iphone s ružovým krytom. Takto by sme mohli pokračovať donekonečna, avšak vec, ktorá z tohto všetkého vyplýva je, že sa musíte zaradiť do určitej skupiny ľudí podľa toho, ako telefón plánujete využívať.

Ach, tá cena

Najlepšie mobilné telefóny sú drahé mobilné telefóny. Určite uznáte, že tento výrok má na sebe čo-to pravdivé. Nežijeme však v ideálnom svete, preto je skôr vhodná otázka, aké sú najlepšie mobilné telefóny v určitej cenovej hladine. Tu prichádzame na kameň úrazu – ako vybrať najlepší telefón v určitej cenovej hladine? Samozrejme, môžete prechádzať ponuky telefónov na nejakom webe, napríklad heureka.sk a snažiť sa vybrať si najlepšie mobilné telefóny na základe recenzií používateľov. To je však mimoriadne zdĺhavé a nie vždy práve najobjektívnejšie. Máme tu však jednoduché a výhodné riešenie, ktoré ponúka magazín Testado.sk v sekcii, ktorá vyberá najlepšie mobilné telefóny podľa jednotlivých kategórií. Keďže články sú pravidelne aktualizované a výber najlepších telefónov zabezpečujú skúsení redaktori, môžete im plnohodnotne veriť v tom, že najlepší telefón bude skutočne najlepší. Jednotlivé sekcie najlepších telefónov však nie sú zoradené len podľa ceny. Svoje si nájdu aj zákazníci, ktorí hľadajú napríklad najlepšie odolné telefóny, najlepšie telefóny pre seniorov, s malým displejom, s najdlhšou výdržou a mnoho ďalších. Tak neváhajte, vyberte si najlepší mobilný telefón aj vy už dnes!

Čítané: 4618 x