Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Ponorné mixéry a kulinárska kreativita

Datum: 02.12.2023

Láska ide cez žalúdok. Jeme aj očami. To sú snáď najznámejšie výroky o varení, s ktorými sa môžete bežne stretnúť. K tomu, aby jedlo skvelo chutilo a vyzeralo, potrebujete nielen dobrý recept, vlastnú fantáziu či šikovnosť, ale aj spoľahlivého pomocníka do kuchyne.

Ponorné mixéry a kulinárska kreativita

Jedným z nich je tyčový mixér s príslušenstvom. Okrem toho, že je praktický, šetrí čas i vynaloženú energiu, pomôže vám posunúť kulinársku kreativitu na vyšší level. To najmä vďaka pestrej palete nadstavcov, ktoré dokážu strúhať, sekať, miesiť či šľahať.

Tyčový mixér ide ruka v ruke s kulinárskou kreativitou

Ponorný mixér už dávno neslúži iba na mixovanie či šľahanie. Vďaka nemu vytvoríte nielen chutné, ale aj vizuálne atraktívne pokrmy pre rodinu či priateľov. Ak vás zaujíma, ako vám pomôže tyčový mixér pri kreatívnom varení a pečení, čítajte ďalej.

Sekanie a mletie mäsa či čerstvých byliniek spestrí jedálniček

Vyhýbali ste sa príprave mäsových fašírok, rezňov z mletého mäsa, baklažánu či paprikám plneným mäsom kvôli prácnosti týchto receptov? So sekacím nadstavcom k ponornému mixéru Braun zvládnete mletie mäsa v priebehu niekoľkých sekúnd, pretože zvládne spracovať aj tie najtvrdšie ingrediencie.

Rovnako si tyčový mixér so sekacím nadstavcom poradí aj so sekaním byliniek. Sami viete, že pridávanie čerstvých byliniek do jedla posúva pokrmy na vyššiu úroveň. Navyše s chuťami môžete experimentovať. Ak si pestujete bylinky v kvetináči na okennom parapete, jedlo dochutia ešte lepšie.

Food procesor dodá pokrmu jedinečný vzhľad

Kulinárska kreativita je nielen o kombinovaní chutí, ale aj o spracovaní surovín do jedinečných tvarov či konzistencie. Ponorný mixér s food procesorom dokáže niekoľko činností – seká, krája, strúha, miesi a krája na slížiky i hranolky. To vám umožňuje servírovať na tanier jedinečné konzistencie.

Hranolky zo zemiakov a koreňovej zeleniny potešia oči i chuťové poháriky. Zeleninové cestoviny nakrájané na slížiky sú alternatívou bežných cestovín a hodia sa napríklad na večeru, poprípade ako chutná alternatíva zeleninového šalátu.

Pri príprave jedinečných jedál oceníte aj to, že food procesor disponuje nádobou, vďaka ktorej suroviny nešpliechajú do okolia. Navyše sa dá umývať v umývačke riadu.

Farbu a chuť pridá pokrmom krájač na kocky

Pripravujete radi originálne zemiakové, zeleninové či ovocné šaláty? Skombinujte rôzne druhy zeleniny či ovocia v pestrých farbách a nakrájajte ich na 9 mm kocky pomocou krájača na kocky.

Krájač na kocky je jedným z obľúbených nadstavcov tyčového mixéra. Vďaka nemu ušetríte čas i námahu pri krájaní zeleniny, ovocia či zemiakov a jedlu dodáte nezameniteľný vzhľad.

Ponorná mixovacia noha obohatí jedálniček o krémové polievky a zdravé smoothie

Príprava krémových polievok vám opäť umožní experimentovať s chuťami a surovinami. To isté platí pre smoothie. Smoothie sa môže stať plnohodnotným jedlom, pokiaľ spolu zmixujete vhodné druhy ovocia, zeleniny, orechov, semien či obilninových vločiek. Ani v tomto prípade sa fantázii medze nekladú.

Čerstvo namletá káva a zmes korenín je realitou s nadstavcom na mletie korenia a kávy

Tyčový mixér Braun obsahuje aj nadstavec na mletie korenia a kávy. Čerstvo namletá káva nádherne vonia, výborne chutí a prináša so sebou množstvo zdravotných benefitov.

Okrem toho nadstavec na mletie korenia a kávy pomôže rozvinúť vašu kulinársku kreativitu tým, že zomelie koreniny podľa vašich preferencií. Nakombinujte si originálnu zmes na dochucovanie jedál vo vlastnej réžii a podávajte rodine a hosťom nápadité pokrmy!

Šľahacia metla pomôže s prípravou holandskej omáčky i šľahačky

Kulinárska kreativita ide ruka v ruke s pečením dezertov, koláčov, zákuskov či pudingov. Šľahacia metla pomôže pri príprave maškŕt podľa receptov i fantázie. Aj týmto spôsobom prinesiete do varenia viac kreativity i radosti.

 

Čítané: 1138 x