Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Osvetlenie na terasu alebo do altánku

Datum: 19.06.2019

Romantika na terase alebo v altánku so štýlovým osvetlením je tým najlepším riešením.

Ste romantická duša a radi trávite dlhé letné večery vonku, najlepšie niekde na terase?

Ak si zvyknete dať po ťažkom dni pohár dobrého vínka vo vašom záhradnom altánku alebo na svojej milovanej terase, možno by sa vám hodilo štýlové, elegantné a zároveň úsporné osvetlenie, ktoré môžete využiť po celý rok!

Pravdou je, že romantika pri sviečkach je jedinečná, avšak aj taká svetelná reťaz so žiarovkami má svoje čaro. S ňou budete mať istotu, že vám ich nezhasne jemný vánok, alebo že si s ním nepokvapkáte stôl ani podlahu, alebo dokonca že sa hocijakou náhodou nikto nepopáli...

 

 

Svetelná reťaz na žiarovky sa vyrába v dvoch základných prevedeniach. Základná hobby má nevymeniteľné žiarovky a je na nízke napätia. Kvalitná svetelná reťaz na žiarovky má objímky na vymeniteľné žiarovky E27 alebo iného typu. Takáto svetelná reťaz vydrží desiatky rokov, pretože má masívny hrubý kábel a vode odolné objímky. Po nejakom čase musíte vymeniť LED žiarovku za novú, ale svietidlo ostáva.

To isté platí aj pre komerčné terasy alebo altánky, ktoré sú súčasťou barov, reštaurácií, krčiem a kaviarní. Osvetlenie v týchto priestoroch býva samozrejmosťou, no ešte sem-tam natrafíme na old school lokály, ktoré sa spoliehajú len na staré typy osvetlenia v podobe nezdravej neónky alebo silných reflektorov.

Či doma alebo v biznise, štýlové osvetlenie je in a mali by ste ho mať aj vy!

 

Čo na to potrebujete?

V zásade len štýlové osvetlenie a elektrický prívod.

Už pri samotnej stavbe altánku či terasy by ste mali myslieť na elektrickú zásuvku, ktorú nemusíte výhradne použiť na osvetlenie, ale aj na čokoľvek iné. Najlepším spôsobom je viesť elektrický kábel popod zem alebo vzduchom. Dekoratívne osvetlenie, najlepšie v podobe svetelnej reťaze so žiarovkami, môže byť nainštalované celoročne alebo sezónne. V tom druhom prípade ho môžete premiestňovať z miesta na miesto, podľa toho, ako budete chcieť. Môžete ho dokonca využiť aj počas Vianoc, ale to už necháme na vás.

 

 

Samozrejme, v altánku alebo na terase môžete mať aj pevné a dostatočné silné osvetlenie, vďaka ktorému môžete vykonávať rôzne činnosti, napríklad grilovať, čítať si, hrať nejaké hry alebo čokoľvek, čo si zažiadate.

Ak ste však romantik, určite by ste mali siahnuť po dekoratívnom osvetlení, a to smelo aj po vianočnom (najlepšie v bielej alebo žltej farbe), ktoré dokonale spojí jemné svetlo s tmou do nezabudnuteľnej atmosféry, z ktorej nebudete chcieť odísť.

Externé osvetlenie má aj ďalšie iné vlastnosti, ako napríklad odtiene svetla, spotreba energie, spôsob inštalácie, typ a ďalšie parametre, s ktorými vám vždy s radosťou pomôžeme.

Čítané: 5505 x