Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Čo robiť ak nie je prísun elektrickej energie na pracovisku?

Datum: 27.09.2019

Výpadok energie je najbežnejším problémom a mal by byť prvou vecou, ktorá sa rieši pri plánovaní nepredvídaných udalostí. Existuje veľa príčin výpadkov energie. 

Najpravdepodobnejšou príčinou takéhoto výpadku sú silné búrky. Ďalšími extrémnymi poveternostnými udalosťami, ktoré sú zodpovedné za dlhodobé výpadky energie, sú povodne spôsobené silnými dažďami a búrkami.

NÁKLADY VÝPADKU ENERGIE

 

Náklady na výpadky majú rôzne podoby, ako sú škody na podnikaní a poľnohospodárskych strojov a iného majetku, strata produkcie v továrňach, oneskorená výroba. Preto sa čoraz väčšej obľube tešia elektrocentrály, čiže záložné zdroje energie. Na elektrocentrály sa môžeme spoľahnúť pri nečakanom výpadku elektriny, či na miestach, kde elektrická energia nie je zavedená. Elektrocentrály sú v poľnohospodárstve veľmi dôležité.

Poľnohospodárske plodiny a rôzne druhy fariem majú špecifické procesy, ktoré si pre svoju funkčnosť vyžadujú stabilný zdroj energie.  Od vykurovania a chladenia až po napájanie podnikových procesorov sú elektrocentrály bežnou utilitou na farmách.

RÔZNE POUŽITIE ELEKTROCENTRÁLY V POĽNOHOSPODÁRSTVE

Medzi príklady použitia elektrocentrály v poľnohospodárstve patria:

Chov hydiny: Tieto farmy používajú elektrocentrály na zabezpečenie energie pre celý rad funkcií. To zahŕňa vykurovanie a chladenie zariadení pre zvieratá, vetranie a ďalšie. Zdravie vtákov a úspech farmy závisia od stabilného zdroja energie.

Skleníky: Úspešnosť pestovania v skleníku závisí od schopnosti kontrolovať a udržiavať teploty vnútri. Niektoré poľnohospodárske elektrocentrály sú špeciálne navrhnuté tak, aby zvládli presné riadenie vykurovania.

Každodenné zabezpečenie pracoviska: Vonkajšie osvetlenie, elektrické čerpadlá na rozvod vody, ako aj základné funkcie domácnosti vrátane chladenia a používania spotrebičov sú dôležité pre fungovanie života na farme. Elektrocentrály zabezpečujú dokončenie najzákladnejších každodenných operácií, a to aj v čase búrok alebo iných výpadkov energie.

Pokiaľ ide o poľnohospodárstvo, sú vyvinuté špeciálne elektrocentrály určené špeciálne na zlepšenie poľnohospodárskych funkcií. Elektrocentrály špecifické pre poľnohospodárstvo môžu znížiť odpady a dokonca použiť vedľajšie produkty vznikajúce pri poľnohospodárskych operáciách ako palivo do poľnohospodárskych strojov, ušetriť náklady na energiu a znížiť vplyv na životné prostredie. Ak by ste si elektrocentrálu chceli zaobstarať tak Zeppelin SK ponúka elektrocentrály ale aj použité stroje a stavebné stroje.

Čítané: 3525 x