Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Ošiaľ ohľadom iPhone 11 pomaly upadá. Splnil očakávania užívateľov?

Datum: 17.12.2019

Nie je to tak dávno, čo celý svet žil v očakávaní na úplne nový iPhone 11. Ľudia ho s veľkými očami objednávali hneď od spustenia objednávok a dá sa povedať, že sa predával skutočne ako teplé rožky. 

. Dnes však tento ošiaľ začal pomaly opadať, preto nadišiel čas pozrieť sa na neho podrobnejšie. Skutočne splnil všetky očakávania?

Plusy

●     Rýchlosť FaceID

●     Širokouhlý snímač fotoaparátu

●     Výkon

●     Výdrž batérie

●     Veľká ponuka farebných prevedení

Mínusy

●     Neinovatívny dizajn

●     Pôvodné rozlíšenie

Jeden z najväčších posunov v porovnaní z jeho predchodcami reálne poznať na rýchlosti modernizovaného FaceID, ktorý skutočne reaguje veľmi rýchlo aj za zhoršených podmienok. Niektoré novinky a výhody sú však spojené aj s novým operačným systémom iOS 13. V čom sa teda iPhone 11 posunul v porovnaní s jeho predchodcami?

Fotoaparát

Jednou z výhod, ktorú rozhodne ocenia nielen samozvané Instagramové modelky je širokouhlý snímač, ktorým iPhone 11 disponuje. Základom je klasický širokouhlý snímač s rozlíšením 12 Mpx (OIS, f/1.8, 26 mm, 100% Focus Pixel), ktorému sekunduje ultraširokouhlý snímač s rozlíšením 12 Mpx (f/2.4, 13 mm, 120°, bez OIS). Teleobjektív ale v tomto prípade nehľadajte, pretože ten je výsadou zas Pro modelov.

Vylepšením prešiel aj predný fotoaparát. Jeho silné stránky sú viac ako zrejmé už po nasnímaní prvej fotografie. Oproti predchodcom sa zo 7 Mpx zvýšilo jeho rozlíšenie na 12 Mpx a všetky detaily sú tak na úrovni, ktorá rozhodne stojí za zváženie. Pokiaľ tak máte veľa kamarátov, určite oceníte aj šírku záberu prispôsobenú na skupinové selfie.

Dizajn

Dizajn je v prípade iPhone 11 skutočne sklamaním, pretože sme sa od spoločnosti Apple už tri roky nedočkali ničoho nového. Na druhej strane si však aj tento model zachoval povestný status “office elegána”, a tak aj tento rok stavili na istotu. Aj napriek ohraným prvkom mu tak nemožno odoprieť obrovský úspech a ostáva nám už len konštatovať, že Apple dobre vie, čo robí.

Výkon

Vylepšením, ktoré nadchne všetkých užívateľov je rozhodne aj nový procesor A13 Bionic. Ten je jednoznačne schopnejší ako minuloročný v iPhone XS a XR. IPhone 11 má teda výkonu na rozdávanie a nemá absolútne žiadny problém ani s náročnejšími aplikáciami a úlohami.

Jedným z problémov v tomto prípade môže byť azda len správa operačnej RAM pamäte. Pri náročnejších úlohách používatelia iPhonu spozorovali výraznejšie prehrievanie, ktoré sa prejavuje aj stlmením jasu obrazovky. Po krátkej chvíli a znížení teploty sa ale všetko vráti do normálu, takže to tomuto zariadeniu absolútne nebráni podať výkon aj za podobných okolností.

Užívatelia sa tešia aj novému príslušenstvu

Ako to s novými zariadeniami chodí, patrí k nim aj množstvo nového príslušenstva. Aby ste si perfektný vzhľad bez škrabancov zachovali čo najdlhšie, je treba siahnuť aj po ochranných sklách alebo fóliach. Nový smartfón vám určite personalizuje aj kryt na iPhone 11, ktorý je nielen účinný záchranca nepekných pádov telefónu, ale vyzerá skutočne trendy. Je len na vás, či siahnete po niečom elegantnom alebo bude váš kryt tentokrát totálny úlet.

Čítané: 3894 x