Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Repasované či predvádzacie notebooky a počítače : Žiadny problém!

Datum: 02.08.2020

Uvažujete o kúpe lepšieho a výkonnejšieho počítača či notebooku ? Určite ste premýšľali nad tým, ako ušetriť a nekupovať kompletne nový prístroj, a narazili ste na repasované alebo predvádzacie počítača či notebooky. Nemáte s nimi žiadne skúsenosti? V tomto článku sme pre vás zhrnuli výhody a nevýhody jednotlivých počítačov podľa pôvodu.

Repasované počítače a notebooky

Nepredstavujte si repasovaný počítač alebo notebook ako ošuntělé prístroj, ktorý už má to najlepšie za sebou. Repasované počítače či notebooky, ktoré ponúkame, pochádza z firemných lízingov. Nadnárodné spoločnosti často nakúpia veľké množstvo exkluzívnych notebookov pre svojich manažérov a po nejakej dobe všetky IT vybavenie obmení.      

Ako repasovanie prebieha

Tieto vrátenej notebooky potom sám výrobca vyčistí, vymení zastaraný hardvér a nainštaluje aktuálne softvér ako Windows 7 alebo Windows 10. Operačná pamäť sa väčšinou je vždy minimálny štandard 4 GB RAM, počítač sa osadí väčším diskom s väčšími otáčkami alebo rovno SSD diskom. Takto pripravený repasovaný notebook ešte prejde niekoľkými záťažovými testami a potom ide do predaja za výrazne nižšie ceny, než ktoré by ste u počítačov s podobným výkonom čakali.      

Známky opotrebenia

Aj napriek tomu, že väčšinou ide o exkluzívny repasované počítače či notebooky s lepšou kvalitou spracovania (napr. Hliníkové alebo horčíkové telo), musíme mať stále na pamäti, že tieto zariadenia už bola používaná. Môžu teda niesť známky opotrebenia, ako sú drobné škrabance. Každý poctivý predajca vás na tieto drobnosti ale vždy upozorní.    

Predvádzacie počítače a notebooky

Zaobstarať si predvádzacie notebook či počítač je ideálna príležitosť, ako dostať za málo peňazí veľa muziky. Do tejto kategórie spadajú zariadenia, ktoré výrobcovia krátkodobo použili na predvádzacej akcii, na veľtrhu alebo ide o kusy z nadvýroby. Väčšinou boli také notebooky či počítače zapnuté naozaj len pár hodín. Výhody nákupu predvádzacieho notebooku môžeme Prír vnat k nákupu predvádzacieho auta, preto v tejto kategórii môžete nakúpiť naozaj lacný notebook.         

Čo sa deje s predvádzacími notebookmi

Výrobca predvádzacie notebooky aj počítače , rovnako ako Repaše , pred predajom opäť skontroluje, vyčistí a otestuje, aby sa podchytili prípadné závady. V drvivej väčšine prípadov sú predvádzacie notebooky aj počítače zabalené v originálnych krabiciach s kompletným príslušenstvom. Predstavte si, že si takto kúpite výrazne lacnejšie predvádzacie MacBook, o ktorom ste vždy snívali.         

Nové počítače a notebooky

Zaobstarať si úplne nový počítač alebo notebook je skutočne drahá záležitosť, obzvlášť ak sa pozriete na výkonnostne porovnateľný typ nového a repasovaného zariadení. V dnešnej dobe vám už každý solídny predajca repasovaných či predvádzacích počítačov či notebookov ponúkne predĺženú záruku, pretože tovar, ktorý ponúka, je kvalitná.          

Aký typ počítača alebo notebooku teda vybrať

Teraz už určite všetci chápu, prečo nie je potrebné sa repasovanými či predvádzacom PC alebo notebookom vyhýbať. Kupujete vyčistený, odskúšané, upgradovaný a často exkluzívne notebook či počítač, ktorý je zároveň za výrazne nižšiu cenu ako nový prístroj. Repasované notebooky majú stále vynikajúci výkon, aby zvládli bežnú kancelársku prácu, surfovanie na internete či používanie náročnejších programov.         

Výhody a nevýhody jednotlivých typov notebookov a počítačov

 

Repasované notebooky a počítače

Predvádzacie notebooky

a počítače

Nové notebooky a počítače

Cena / výkon

Až 7x výkonnejší ako nové zariadenie za rovnakú cenu

nižšie ceny

o 20-30%

plná cena

cenová hladina

Od 2 000 - 20 000 Sk

Od 6 000 - 60 000 Sk

Od 8 000 - 80 000 Sk

výdrž batérie

60 - 99%

99%

100%

Záruka

1 rok s možnosťou predĺženia na 2 - 3 roky

2 roky s možnosťou predĺženia na 3 roky

2 roky

opotrebenie tela

drobné

väčšinou žiadne

žiadne

Kvalita

Vždy len najvyšší modelové rady, ktoré sú vysoko kvalitné.

Všetky modely od low end po hi -end.

Všetky modely od low end po hi -end.

 

 

Čítané: 5124 x