Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Uľahčite si život s novými sporákmi Gorenje HomeMade

Datum: 12.12.2022

Ste pripravení vniesť do svojej kuchyne chutné okamihy? S novými sporákmi Gorenje HomeMade so všetkými typmi varných platní a modernými inteligentnými XXL rúrami to bude až prekvapivo jednoduché.

Uľahčite si život s novými sporákmi Gorenje HomeMade

Pripravte si obľúbené jedlo ako v tradičnej peci na drevo alebo ohromte rodinu širokou ponukou chutných zážitkov. Nové sporáky Gorenje so šírkou 50 cm aj 60 cm s inteligentným riešením a jednoduchým ovládaním dokážu nielen piecť alebo grilovať, ale aj smažiť horúcim vzduchom bez tuku alebo piecť zmrazené pokrmy bez predhrievania rúry. Aj po hektickom dni sa na ne môžete celkom spoľahnúť a jedlo už len doladiť.

Všetky prednosti pečenia v peciach na drevo

Charakteristický klenutý tvar vnútorného priestoru rúr Gorenje je inšpirovaný tradičnými pecami na drevo a v novej generácii sporákov tejto značky ho nájdete v inovovanej podobe.

Veľkou výhodou jedinečného zaobleného tvaru je, že umožňuje voľný pohyb horúceho vzduchu, pričom optimálnu distribúciu zaručuje technológia MultiAir, ktorá pomocou ventilátora tlačí horúci vzduch okolo celého vnútorného priestoru rúry. Pokrmy sa preto pripravujú rovnomerne zo všetkých strán aj bez otáčania plechov.

Nútená cirkulácia vzduchu tiež umožňuje súčasné viacúrovňové pečenie až na štyroch plechoch naraz bez miešania vôní a chutí.

Viac priestoru na pečenie

Zväčšený objem rúry (až 71 litrov pri 60 cm modeloch) umožňuje piecť viac jedál naraz alebo prípravu veľkých porcií mäsa či veľkej hydiny – do rúry sa zmestí aj celá hus.

Úplne nové možnosti

Rúry v nových sporákoch majú inovované vykurovacie telesá – majú novú konštrukciu, tvar a umiestnenie a bezkonkurenčne vyšší výkon, zmenilo sa aj umiestnenie ventilačných otvorov. Zvládnu mimoriadny teplotný rozsah od 50 °C do 275 °C. Na výber je 22 programov, ktoré kombinujú horný a spodný ohrev s ventilátorom alebo bez neho, teplovzdušný ohrev a pečenie pomocou veľkého a menšieho grilovacieho telesa. Rúry umožňujú aj pečenie s pridanou parou vďaka dvom programom Extra Steam a pekáča s vodou. Majú aj špeciálny program na pečenie pizze ako z kamennej pece. A infra program pre to najlepšie grilovanie. Svoje kulinárske zručnosti tak môžete ľahko posunúť na novú úroveň.

Teplovzdušné fritovanie a pečenie zmrazených jedál

Rúry v nových sporákoch Gorenje majú špeciálnu funkciu na intenzívne teplovzdušné smaženie malých porcií mäsa alebo rýb s minimom tuku alebo bez neho, podobne ako teplovzdušné fritézy. Pridávajú aj ďalšiu novú funkciu, ktorou je rozpekanie mrazených potravín alebo pečenie pokrmov a polotovarov, ktoré ste práve vybrali z mrazničky – bez predhrievania rúry.

Jednoduché, pohodlné čistenie

Nové sporáky Gorenje sa ľahko používajú a udržiavajú v dokonalej čistote – vďaka špeciálnemu vysokokvalitnému smaltu SilverMatte a automatickej samočistiacej funkcii AquaClean. Stačí naliať pol litra vody do pekáča a po každom pečení zapnúť funkciu AquaClean. Výsledky sú viditeľné vo vnútri rúry aj na plechoch na pečenie už za 30 minút. Parou zmäkčené nečistoty, mastnotu a škvrny potom jednoducho zotriete mäkkou handričkou.

Komfort

Každodenné používanie spríjemňuje tlmené a postupné zatváranie dvierok rúry alebo veľký úložný priestor. V závislosti od modelu je buď vyklápací alebo vysúvací s tlmeným zatváraním a umožňuje dokonale využitie priestoru. Ľahko do neho uložíte bohaté príslušenstvo, teda plytký a extra hlboký 8 l pekáč a grilovaciu mriežku.

Všetky typy varných platní

Nové energeticky úsporné sporáky triedy A budú postupne uvádzané do predaja s kompletnou ponukou varných platní.

Sporáky s najžiadanejším a najúspornejšími indukčnými platňami ponúkajú možnosť spájať platničky aj extra intenzívny ohrev s funkciou PowerBoost. Sálavé sklokeramické platne majú výkonné Hi-Light zóny.

Za zmienku stojí aj nadštandardný počet prieduchov na zadnej strane oboch typov inovovaných elektrických varných platní – vďaka nim sa kondenzát oveľa lepšie rozptyľuje a ľahko odparuje. Takže vás ani počas intenzívneho vianočného pečenia a varenia neprekvapia kvapky vody alebo para nad sporákom.

Medzi novinkami nechýbajú ani sporáky s plynovými  platňami kryté masívnymi liatinovými mriežkami s oporou od okraja k okraju. Sú vybavené prémiovým skleneným príklopom s pomalým zatváraním, ktorý zvýrazňuje luxusný vzhľad spotrebiča a zároveň po sklopení slúži ako praktický dodatočný manipulačný priestor v kuchyni.

Produktový tip – top novinka medzi sporákmi Gorenje

Nový 60 cm sporák Gorenje GEIT6C60XPG s indukčnou varnou platňou a multifunkčnou rúrou s parnou funkciou patrí do energeticky úspornej triedy A. Indukčná varná platňa s funkciou BridgeZone, pri ktorej možno jediným dotykom spojiť dve vedľajšie zóny do jednej veľkej, zjednodušuje varenie vo veľkých nádobách, funkcia PowerBoost zas rekordne zrýchľuje varenie. XXL rúra s objemom 71 l a inovovaným klenutým tvarom HomeMade inšpirovaným tradičnými pecami pečie dokonale rovnomerne až na troch plechoch naraz. Ponúka 11 programov pečenia a pôsobivý teplotný rozsah 50 °C – 275 °C – napríklad program PIZZA na prípravu výbornej pizze ako z talianskej reštaurácie, program na rozmrazovanie alebo jedinečný program na pečenie zmrazených potravín bez predhrievania rúry. Má tiež dva parné programy – stačí naliať asi 2 dcl vody do plytkého pekáča a vybrať príslušný program. Skvelá je aj možnosť zdravého teplovzdušného fritovania s minimom tuku alebo celkom bez neho. Poteší aj tiché a šetrné zatváranie dvierok rúry a čiastočne výsuvné teleskopické rošty. V spodnej časti sporáka sa nachádza praktická úložná zásuvka s tichým zatváraním na príslušenstvo, ako je rošt, plytký plech na pečenie a XXL pekáč s objemom 8 l. O jednoduchú údržbu vnútorného priestoru z extrémne odolného smaltu SilverMatte sa postará ekologická funkcia AquaClean, a to aj bez použitia chemikálií. Okrem toho je kryt ventilátora vyrobený zo špeciálneho katalytického smaltu, ktorý počas pečenia absorbuje mastnotu. Akonáhle rúra dosiahne teplotu 85 °C alebo viac, katalytická vložka absorbuje mastnotu a vnútro rúry zostane krásne čisté. Cena rúry je 639 EUR.

 

https://sk.gorenje.com/

Čítané: 2887 x