Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Moderný kávovar je cestou k dokonalej domácej kaviarni

Datum: 05.10.2023

Kvôli vysokým cenám v reštauráciách a v kaviarňach začali Slováci viac šetriť na káve. Avšak ako to riešiť, keď proste kávu, alebo kvalitný čaj milujeme, a chceme si pohodu pri dokonalej šálke kávy vychutnať? Riešením je kvalitný domáci kávovar.

Moderný kávovar je cestou k dokonalej domácej kaviarni

Pákový espresso kávovar nesmie chýbať v domácnosti žiadneho milovníka kávy. Hodí sa nielen na prípravu klasického espressa, ale tiež na obľúbené variácie s mliečnou penou, akými sú latte, macchiato alebo cappuccino. Manuálne kávovary umocňujú zážitok z prípravy kávy, ktorá sa stáva obľúbeným rituálom. Vďaka výkonnému tlakovému čerpadlu je káva naviac rovnako kvalitná ako v najlepších kaviarňach a reštauráciách. Nehrdzavejúca oceľ v kombinácii s odolným plastom dáva kávovaru dlhú životnosť a jednoduchá je aj bežná údržba domáceho pákového kávovaru. A ako bude vaša káva chutiť? To potom už ovplyvníte len vy svojim výberom kávy, silou jej praženia a čerstvosťou.

Riešenie existuje aj pre milovníkov studených kávových nápojov

Predovšetkým v lete si radi doprajeme aj studené kávové špeciality. Aj tie zvládneme doma. Stačí nám k tomu zaujímavý pomocník, akým je kanvica na kávu a čaj za studena. Dodáva ju Tescoma pod značkou TEO. Kanvica je vhodná pre lúhovanie za studena metódou Cold Brew. Nápoje pripravené týmto spôsobom majú lahodnú a unikátne jemnú chuť. Sú skvelým základom pre ľadovú kávu či čaj, alebo na kávové špeciality so zmrzlinou. Aj keď je kanvica určená na studené lúhovanie, je vyrobená zo žiaruvzdorného borosilikátové skla, a je teda vhodná aj na prípravu horúcich nápojov. Predovšetkým pri príprave studených nápojov využijete aj štíhly tvar tejto kanvice, vďaka ktorému sa vojde do dverí chladničky.

Vyrobte si vlastné šálky na kávu

Vravíte si, že k dokonalosti stolovania vám chýbajú ešte nejaké unikátne šálky na kávu? Niekto miluje biely porcelán bez vzoru, pre iného je zas biela plocha výzvou k tomu, aby popustil uzdu svojej fantázie a pustil sa do kreatívneho tvorenia. Tescoma ponúka krásny biely kávový a čajový porcelán, ktorý pomocou moderných farieb na porcelán jednoducho pretvoríte k obrazu svojmu. Je len na vás, či dáte prednosť tomu bielemu, alebo skúsite tvoriť vlastný.

Čítané: 2144 x