Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Sila fotografie

Datum: 22.06.2016

  Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo si tak radi stále dokola pozeráme svoju súkromnú zbierku fotografií, či domáce fotoalbumy?

Fotografovanie je spoločenská, umelecká technická disciplína, ktorá vznikla len začiatkom devätnásteho storočia vo svete módy, vo Francúzsku. Od čias čiernobielej fotografie, kedy vyobrazené postavy pripomínali priesvitného ducha, a navyše vydržali jasné len pár hodín po zhotovení, ubehli roky, a fotografovanie ako aj fotka samotná prebehla značným pokrokom.

V dnešnej dobe digitalizácie už nemáme doma plné police hrubých fotoalbumov, ich miesto sa presunulo na naše harddisky v počítači. 

Osobne si myslím, že listovanie vo fotoalbume, či prehrabávanie sa starými spomienkami je oveľa krajšie a zaujímavejšie ako klikanie do počítača. A svoje tvrdia aj psychológovia. Jediný pohľad na fotografiu milovanej osoby dokáže vyplaviť z nášho tela endorfíny – hormóny šťastia, a jednoduchým spôsobom zlepšiť deň. Aj preto si nevieme predstaviť náš pracovný stolík v kancelárii bez zarámovaného obrázku milovaného partnera, partie priateľov, či vysmiatych ratolestí, alebo aj obrazu na stenu z fotografie v spálni, obývačke, poprípade v inej miestnosti.

Týchto jednoduchých zásad sa držia aj rôzne internetové obchody, ktoré do ponuky obrazov zaradili aj možnosť vyhotovenia fotky na plátno. Výsledný obraz je v závislosti od zaslanej fotografie kvalitný, plný farieb a profesionálne upravený.

Jednoducho vyberiete svoju milovanú fotografiu a dajte si zhotoviť foto na plátno. Každú miestnosť v dome môžu zdobiť tie najvzácnejšie momenty z Vášho života, a navyše vo veľkom formáte. Príjemná nostalgia, spomienky, úsmevy na každý deň. Pretože šťastie sa hodí vždy a ku všetkému.

Čítané: 5951 x