Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ako vyzdobiť obývaciu izbu v štýle Boho?

Datum: 14.12.2020

Boho štýl je nesporným kráľom interiérového dizajnu v rokoch 2019 – 2020. Všadeprítomné kvetiny (i živé), svetlé doplnky (makramé, pleteniny) a prútené výrobky sú symboly jedného z najpopulárnejších dekoratívnych štýlov. Prečo je Boho štýl v dnešnej dobe tak populárny?

Ako vyzdobiť obývaciu izbu v štýle Boho

Predovšetkým preto, že odľahčil interiér. Na rozdiel od ťažkého loftového alebo škandinávskeho štýlu je štýl Boho spájaný s čerstvosťou a ľahkosťou, ktorú navodzujú v interiéri krémové makramé a všadeprítomné kvety. Ako vyzdobiť obývaciu izbu v štýle Boho? Vieme ako na to.

Opticky rozjasnite malý priestor

Pri malých metrážach je ťažké zvoliť vhodný štýl výzdoby interiéru, aby sme ho príliš nezaťažili. Hoci Boho štýl je spájaný s ľahkosťou, aj tu je potrebné venovať pozornosť tomu, aby sme nepohltili interiér dekoratívnymi črepníkmi so zelenými listami. Zamerajte sa na svetlé farby (odtiene bielej, béžovej, smotanovej), ktoré priestor rozjasnia a odľahčia. Vyhnite sa nadmernému množstvu intenzívnych a tmavých farieb, pôsobia úplne v neprospech malého interiéru a skľučujú ho. Nezabudnite tiež, že malé priestory milujú minimalizmus. Čím menej drobností, tým viac priestoru.

Zvoľte vhodné doplnky

Interiérový dizajn zahŕňa nielen zmenu výzdoby a nábytku, ale aj šikovné zvolenie doplnkov. V malých interiéroch stojí za to staviť na jednoduché tvary a funkčné riešenia. Dobrým nápadom, ako vyzdobiť malú obývaciu izbu, je nábytok v podobe obdĺžnikov alebo štvorcov so zaoblenými rohmi, ktoré zmiernia ich neprívetivý charakter. Ako sme už napísali vyššie, pri výbere doplnkov stavte na estetický minimalizmus. Menej, ale viac pôsobivo. Niekoľko makramé s fotografiami najbližších na stene, akrylové alebo sklenené fotoobrazy doplnia celú kompozíciu. Stavte aj na živé rastliny (listy a kvety), ale pamätajte, že to nesmiete preháňať s ich množstvom.

Farebné obrazy na stenu odvedú dobrú prácu

Farebné obrazy a fotoobrazy na stenu sú skvelým nápadom, ako vyzdobiť obývaciu izbu v štýle Boho. Ľahké a svetlé obrazy na plátne canvas s motívom listov, kvetov a farieb dodajú interiéru jedinečný charakter. Akrylové obrazy, aj keď „ťažšie“, vyťažia z interiéru to najlepšie, bez toho, aby narušili celú kompozíciu. Pri výbere obrazov na stenu stavte na moderné obrazy, ktoré nevyžadujú použitie rámov. Obrázky na akryle vzbudzujú dojem hĺbky, a vďaka tomu vyzerá interiér opticky väčšie. Pri výbere obrazov stojí za to zvážiť ich veľkosť a množstvo. V niektorých prípadoch bude triptych vyzerať oveľa lepšie než jednotlivé obrazy.

Dekoratérske kompromisy

Kompromisy sú v interiérovom dizajne nutné. Často sa musíme vzdať vecí, ktoré sa nám páčia, ale nezmestia sa dovnútra alebo skľučujú interiér. Malé priestory vyžadujú veľa úsilia, aby sme naplno využili ich potenciál. Pokiaľ chcete nápadito zariadiť interiér, nechajte sa inšpirovať, prezrite si katalógy, webové stránky a obchody, a potom si zvoľte variant, ktorý bude pre vás najlepší.

Čítané: 3724 x