Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Maľovanie podľa čísiel je skvelou zábavou na jesenné podvečery

Datum: 31.10.2021

Prichádza zimný čas a nám sa nielen prirodzene, ale skokovo začne stmievať o hodinu skôr ako doteraz. Dni sa skracujú, vonku sa nám chce byť stále menej. Spríjemniť si večery však ide aj inak než len sledovaním televízora. Poďte kreatívne tvoriť, ale inak než doposiaľ. Na profesionálny výsledok si teraz vďaka maľovaniu podľa čísiel siahnu aj amatéri.

maľovanie podľa čísiel

Nalejte si pohár dobrého vína, vytiahnite plátno, farby, štetce a maľujte. Ťažko sa budete cítiť príjemnejšie a relaxovať kvalitnejšie než nad maliarskym plátnom. Nemusíte zložito premýšľať nad prázdnym plátnom. Vyskúšajte si maľovanie podľa čísiel. Táto aktivita je vhodná skutočne pre každého. Nemusíme mať talent, vystačí nám chuť tvoriť a štipka trpezlivosti. Nemusíme mať dokonca ani nápad, čo maľovať. Motív si vyberieme dopredu a dostaneme ho predpripravený na plátne. Dokonca sa ani nezdržíme nákupmi farieb, štetcov a plátna. Maľovanie podľa čísiel je kreatívna technika, ktorú dostaneme kompletne pripravenú. Stačí si sadnúť za stôl, či sa postaviť k maliarskemu stojanu a začať maľovať.

Maľovanie obrázkov nám pomôže oddýchnuť si a relaxovať, ale nielen to. Staneme sa umelcami bez toho, aby sme museli roky trénovať a študovať na umeleckých školách. Výsledok nášho snaženia pritom bude veľmi profesionálny. Už svoj prvý obraz smelo vystavíte či niekomu venujete. Metóda dokáže viest amatérov krok za krokom k dokonalému výsledku. K obrazu, ktorý bude k nerozoznaniu od originálu. Maľovanie obecne dodáva motiváciu a zbavuje stresu. Nie každý z nás však máme odvahu sa doňho pustiť. Obrazy maľovanie podľa čísiel nás však zbavujú strachu. Je to vlastne maľovanka a na tú si predsa trúfajú aj deti.

Nemaľujte osamotene. Motivujte aj svoje okolie. Zapojte do maľovanie rodičov, starých rodičov, kamarátky, ale aj svoje deti. Hodí sa pre mladých aj starých, pre mužov aj ženy, pre dospelých aj pre deti. Maľujte smelo so svojim partnerom a nájdite si spoločnú zábavu na dlhé jesenné a neskôr zimné večery.

Poďte sa spolu s nami pozrieť podrobne na všetky výhody techniky maľovanie podľa čísiel. Túto kreatívnu techniku už miluje mnoho ľudí po celom svete. Užite si ju naplno so Zuty.sk, s obrovským sortimentom tohoto e-shopu aj so skvelo zvládnutými kompletnými službami.

Čo je maľovanie podľa čísiel?

Maľovanie podľa čísiel nie je žiadna novinka. Stretli ste sa s ním určite už v detstve na klasických papierových maľovankách. Obrázok je rozdelený na drobné plochy kde každá odpovedá určitej farbe, ktorou ju treba vymaľovať. Je to skvelá zábava pre predškolákov, aj keď na rovinu, pre mnohých už nuda. Veď tí, čo stoja od 2,5 roka so štetcom u palety, alebo si denne kreslia na svojich umeleckých stoloch, potrebujú trochu väčšie výzvy. Áno, aj pre deti sa technika maľovania podľa čísiel hodí a určite sa k tomu ešte vrátime.

Moderné maľovanie podľa čísiel, aké ponúka Zuty.sk, povýšilo toto hobby na vysoký level. V prvom rade, žiadny lacný papier, ale skutočné kvalitné maliarske plátno. Taktiež žiadne pastelky, fixy, vodovky ani tempery, ale profesionálne akrylové farby. A k tomu tiež výborné štetce a lupa na detaily. Celý motív obrazu je rozkúskovaný na drobné časti podľa toho, ktorou farbou sa majú vymaľovať. Všetky farby, presne namiešané do potrebných odtieňov, dostanete v potrebnom množstve. Keby sa vám predsa len farba minula, nie je problém nechať si túto farbu a odtieň nenechať opäť poslať.

Neriešite teda čo maľovať, čím začať, ani sa netrápite s tým, že by ste niečo nevedeli namaľovať. Je to vlastne maľovanka, na ktorej si máme možnosť vyskúšať techniky veľkých umelcov. Obrazy podľa čísiel, ktoré takto vzniknú, sú naviac veľmi profesionálne a radi sa s nimi pochválite svojim blízkym aj známym.

Technika, ktorú určite nepodceňujte

Vravíte si, že vy nemáte záujem vyrábať plagiáty? Tak pozor na silné slová. Vedeli ste, že slávny Leonardo da Vinci učil práve touto metódou maľovať svojich žiakov? Obraz maľovanie podľa čísiel vás naučí pozerať sa na svet okolo seba, ako by ste ho chceli preniesť na plátno. Pomôže vám analyzovať umelecké diela a pochopiť lepšie ich tvorcov. Získate však taktiež istotu do ruky a každý ďalší maľovaný obraz bude stále viac profesionálnym.

Začnite smelo od najľahších obrazov

Sami by ste ich zložitosť pravdepodobne nemali šancu posúdiť. Ale na Zuty.sk je každý z obrazov zaradený do určitého stupňa zložitosti. Najjednoduchšie sú označené stupňom jedna. Tu nájdete aj obrazy maľovanie podľa čísiel pre deti. Nehanbite sa ale aj ako dospelí začať touto úrovňou zložitosti. Smelo začnite u jednoduchých obrazov a keď získate zručnosť a naučíte sa na podklady k obrazy správne dívať, prejdite na vyšší stupeň obťažnosti. Maľovanie podľa čísiel dospelých baví na ktorejkoľvek úrovni.

Ako sa od seba líšia zložitejšie a menej zložité obrazy? Nižšie stupne zložitosti Majú menej plôch k vymaľovaniu. Tie sú tiež väčšie. Maľovať je možné väčšinou obraz na dvoch veľkostiach plátna. Na väčšom sú plôšky väčšie a jednoduchšie sa maľujú.

Maľovanie podľa čísiel pomáha stať sa umelcom každému

Nemáte pocit zmaru, pretože sa vám nemôže nedariť. Ideálne je začať vymaľovávať od najsvetlejších farieb. Ak sa niekde spletiete, ani to nie je vôbec žiadnym neriešiteľným problémom. Po zaschnutí je možné plôšku opraviť premaľovaním.

Možná ste nikdy nemaľovali. Možná maľujete, ale cítite, že sa chcete v maľovaní zlepšiť. Ani v tomto prípade sa nehanbite siahnuť po tejto technike. Pomôže vám sa v maľovaní zdokonaliť, ponúka rôzne nápady a vychytávky, ktoré potom využijete, keď sa postavíte pre svoje vlastné čisté plátno.

Maľujte aj zo zdravotných dôvodov

Maľovanie podľa čísiel ovplyvňuje pozitívne našu psychiku a aj celkové zdravie. Akonáhle sa postavíte za plátno a začnete maľovať, stres okamžite odbúrate. Ukľudníte sa, zabudnete na starosti, budete sa nachádzať v stave, kedy nič negatívne okolo seba nebudete vnímať.

Táto technika však pomáha aj u rôznych ďalších problémov. Pomáha rehabilitovať po úrazoch a vážnych zdravotných príhodách. Zlepšuje kognitívne schopnosti, otužuje myseľ a stimuluje mozog. Veľmi nápomocné je maľovanie podľa čísiel aj u detí. Rozvíja jemnú motoriku, učí ich trpezlivosti, čísla, podporuje myslenie a schopnosť pochopiť.

Veľa ľudí začalo maľovať preto, aby sa oslobodili od každodenného stresu. Maľovanie nám umožňuje opustiť realitu a vydať sa do ríše snov. Je to činnosť, od ktorej sa budete mať problém odtrhnúť. Toto hobby vás doslova dostane a už sa ho nepustíte.

Zdvihnite si sebavedomie. Vďaka maľovaniu podľa čísiel sa budete cítiť sebavedomejšie a na svet sa dívať optimistickejšie. Maľovanie môže byť aj vašou cestou k šťastnejšiemu životu.

Tvorte s deťmi

Priveďte k maľovaniu podľa čísiel aj svoje deti. Tie najmenšie je treba nechať tvoriť voľne. Akonáhle sa však u dostanú do predškolského veku, a pokiaľ pred tým už maľovali (dnes nie je zriedkavé, že už dokonca u stojanu), môžete ich zoznámiť aj s touto technikov. V malom ju poznajú z maľovaniek. Teraz im ju predveďte v plnej paráde. Len pozor na akrylové farbe. Po zaschnutí sa odstraňujú ťažko z akéhokoľvek povrchu a s oblečením sa nemajú rady vôbec. Takže určite dieťaťu oblečte ochranný odev.

Staršie deti už maľujú bez nás, ale tie menšie motivujte tím, že budete maľovať spoločne. Spolu môžete pracovať na jednom plátne, alebo maľujte každý na svojom pekne vedľa seba. Dokonca máte možnosť zadovážiť si ten istý obraz v dvoch veľkostiach. K menšiemu postavte dieťa a k väčšiemu si stúpnite vy. Vaše deti budú maľovanie podľa čísiel milovať. Ešte viac potom, čo si ich prvé dielo zavesíte na stenu.

Maľovanie podľa čísiel ako darček, trebárs ten tohtoročný vianočný

Obrazy maľovanie podľa čísiel sú tiež originálny darčekom k akejkoľvek príležitosti. Hodia sa ako darček pre ženy, deti aj mužov. Na stránkach Zuty.sk si máte možnosť vybrať z obrovskej škály motívov. Od kópií slávnych umeleckých diel, cez rôzne obľúbené motívy kvetín či zvierať, až po mestské scenérie. Vyberiete si jednoducho aj podľa zložitosti. Zvolíte si rozmer 40×50 cm, alebo 80×100 cm. Obraz si je možné vybrať nevypnutý na ráme, alebo priamo vypnutý do rámu. Na ten môžete začať maľovať skutočne okamžite, len čo ho vybalíte z balíčku, v ktorom vám príde domov.

Váhate, aký motív si vybrať? Nielen vám sa ich páči tak obrovské množstvo, že si neviete vybrať. Inšpirujte sa najobľúbenejšími najpredávanejšími obrazmi pre maľovane podľa čísiel.

V týchto dňoch je už aktuálny obraz podľa čísiel, ktorý venujete pod vianočný stromček. Ale ide o darček vhodný aj k mnohým ďalším príležitostiam – k narodeninám, meninám, k jubileu, za vysvedčenie... Príležitostí sa nájde veľké množstvo.

Obraz maľovanie podľa čísiel aj podľa vlastnej fotografie

Zuty.sk ponúka aj ďalšiu možnosť. Vytvorí vám pre maľovanie podľa čísiel obraz podľa vlastnej fotografie. Aj v tomto prípade dostanete kompletný balíček farieb. Tento obraz sa hodí ako luxusný darček. Môžete ho venovať vymaľovaný ako hotový obraz, ale aj nevymaľovaný ako darček kreatívny. Obe formy sú využívané a veľmi obľúbené.

Maľovanie podľa čísiel je skvelá aktivita pre všetky vekové kategórie a môže ísť o výborný darček pre rodinu a blízkych. Vyskúšajte si maľovanie podľa čísiel aj vy, alebo ho venujte svojim najbližším.

Čítané: 3565 x