Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Mladí Slováci radi cestujú za prácou a štúdiom do Kanady

Datum: 18.02.2016

Každoročné štatistiky ukazujú, že o prácu v Kanade je veľmi veľký záujem. Kanada je otvorená krajina, ktorá mladým pomáha nielen s jazykom, ale aj v oblasti kariéry. Mladí Slováci preto radi cestujú za prácou a vzdelaním do Kanady, vďaka čomu sa môžu profesne či osobnostne rozvíjať.

Celý proces udelenia pracovných víz Working Holiday sa považoval za pomerne náročný, no i tak záujem o tieto víza neustále narastá. Kým v predošlých rokoch platilo pravidlo “Kto skôr príde ten skôr berie” a ten sa zaradil medzi 315 šťastných zo Slovenska, ktorí si mohli užívať v Kanade ročné pracovné víza, po novom smeruje každý žiadateľ do zlosovania, odkiaľ sa náhodne počas roka vyžrebuje 315 ľudí. Tí, ktorí v tejto lotérii nemajú šťastie avšak sú rozhodnutí vycestovať do krajiny javorového listu, musia hľadať iné alternatívy.

Jednou z nich je program WORK AND STUDY CANADA, ktorý je určený najmä pre tých, ktorých láka medzinárodné prostredie a chcú sa ďalej vzdelávať - jazykovo alebo profesne. Veľkou výhodou celého programu je, že počas celej dĺžky programu je účastníkom povolené legálne pracovať. Vyberať si môžu z množstva zaujímavých škôl a odborov s celoročným nástupom, od niekoľkých mesiacov až po niekoľko rokov. Kanadské vzdelanie prinesie účastníkom lepšie pracovné možnosti, ktoré si v Kanade veľmi vážia. Vancouver, Toronto, Whistler a mnohé iné miesta sa stanú skutočnosťou.

Jednou z agentúr, ktorá sa zaoberá pracovnými vízami do Kanady je Injoy Agency, s. r. o. so svojim širokým portfóliom pracovných a štúdijných programov v krajinách ako USA, Kanada, Austrália, Nový Zéland, ale aj vo Veľkej Británii, Dánsku, Holandsku a Španielsku.

Čítané: 6057 x