Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Autá, ktoré stoja za hriech

Datum: 05.12.2011

Nejeden magazín pre mužov už zverejnil rebríček najlepších, najrýchlejších alebo najkrajších áut. Každý z nás sa rád pozrie na špičkové vozidlá a v duchu si hovorí aké by to bolo jedno z nich vlastniť.

Odmalička snívame o tom, že sa budeme prevážať v rýchlych športiakoch a predbehneme každého. Škoda len, že sú tieto luxusné autá také drahé. No možno predsa existujú také, ktoré by stáli za hriech.

Hennessey Venom GT Spyder - Skvostná novinka na rok 2013. Športový kabriolet s neuveriteľným výkonom 1200 koní. Nádherné vozidlo, ktoré by rozhodne upútalo pozornosť vašich susedov. Na „stovku“ sa dostanete do troch sekúnd a celkovo dosiahne spyder šialenú rýchlosť 443 km/h. Vyrobených bude len 5 kusov, 2 už sú zarezervované tak neváhajte a objednajte si ten svoj za hriešnych 820 000 eur.

Ďalší veľkolepý športiak, ktorý je zaručeným magnetom na krásne ženy je nepochybne Lamborghini Aventador LP700-4. Z nuly na stovku zrýchli za 2,9 sekundy a s maximálnou rýchlosťou 350 km/h prekonáva doteraz najrýchlejšie Lamborghini – Murcielago. Aventador je inšpirovaný leteckým priemyslom a s prižmúreným okom skutočne pripomína stíhačku. Doma ho môžete mať za slušných 255 000 eur.

Nový model Ferrari 458 Spider sa pred nedávnom predstavil na autosalóne vo Frankfurte. Ponúka pre tento typ absolútnu novinku a to pevnú sklápaciu strechu. Stačí len 14 sekúnd a z uzavretého vozidla je kabriolet. Oproti predchodcom je Spider trošku ťažší a dosiahnuť 100 km/h mu trvá o desatinu sekundy dlhšie. Stačí niečo vyše 257 000 eur a je váš.

Bugatti predstavil jedinečný model Veyronu - L´Or Blanc s porcelánovými doplnkami. Vyrobil sa len jeden jediný kus. Ozajstný príklad originality a luxusu. Z porcelánu sú napríklad stredy kolies, logo v zadnej časti auta, ale aj nádržka na kaviár. A cena? 1,65 milióna eur.

Na záver tu máme ďalšieho „spydera“ Audi R8, tento krát však už cenovo aspoň o niečo prístupnejšieho. S týmto luxusným kabrioletom sa stanete kráľom ciest. Stovka za 4,1 sekundy a maximálna rýchlosť 313 km/h potešia. V prepočte za nejakých 166 000 eur môže parkovať aj vo vašej garáži.

Čítané: 1310 x