Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Prírodné matrace

Datum: 28.12.2011

V súčasnosti je biotrend veľmi populárny a neobišiel ani matrace, ktoré sa čoraz častejšie vyrábajú z prírodných materiálov. Matrac zaisťuje zdravý spánok pomocou termoregulácie, vzdušnosti a pružnosti. Matrace z prírodných materiálov sú vyrábané tým najosvedčenejším spôsobom, ručnou výrobou. Veľké firmy sa pýšia ručnou výrobou, pri ktorej používajú tie najlepšie a najkvalitnejšie materiály s použitím dostupných moderných technológií.
Ponuka produktov pre zdravý spánok je skutočne široká.

Ako spoznáte kvalitný matrac?
Kvalitný výrobok by mal mať vynikajúce termoregulačné vlastnosti, aby sa telo počas spánku nepotilo, ale aby zostalo v optimálnej teplote. To sa dokáže zabezpečiť len vďaka prírodným materiálom, ktoré dokážu veľmi odvádzať vlhkosť a sú rýchloschnúce. Takéto vlastnosti má napríklad vlnené rúno, ale aj prírodný latex (latexové
matrace) z kaučukovníka disponujú skvelými vlastnosťami vhodnými na výrobu matraca. Veľmi dobre tiež odvádza vlhkosť kokosové vlákno, ktoré sa tiež vyznačuje pevnosťou (ale nie tvrdosťou) a používa sa predovšetkým na výrobu jadra matracov. Štandardom snáď každého kvalitného matracu je antibakteriálny povrch, takéto výrobky sú obvzlášť vhodné pre alergikov. Povrch matracov sa ošetruje protiroztočovými, protimolovými alebo antibakteriálnymi prípravkami. Okrem toho je dôležité, aby produkt mal snímateľný poťah, ktorý sa dá vyprať na teplote minimálne 60 ° C. Pre väčší komfort spánku sa čoraz častejšie používajú na výrobu poťahov veľmi jemné karbónové vlákna, ktoré ovplyvňujú elektrostatické vlastnosti poťahu. Všetky vlastnosti kvalitného výrobku spĺňajú matrace Materasso a Dormeo. Ak navštívite ich predajne, budete si môcť výrobok otestovať a zistiť tak, čo Vám najviacej vyhovuje. Školený personál Vám ochotne poradí vybrať si materiál, ktorý bude pre Vás najpohodlnejší a ktorý bude najviacej vyhovovať Vašej postave a zdravotnému stavu.

Čítané: 2245 x