Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

MACO – svetový dodávateľ okenného kovania, dverných zámkov, okenných kľučiek a okenicového kovania

Datum: 13.08.2010

Firma Mayer & Co Beschläge GmbH sa môže pochváliť viac než 60 rokmi technologického vývoja, nespočetnými patentmi a interne vyvinutými výrobnými postupmi a zariadeniami. Už od roku 1947 rozvíja bezpečnosť okenných a dverných prvkov, odolnosť povrchovej úpravy kovania, poradenstvo obchodným partnerom a služby trhu. Náskok v kvalite spoločnosť dokázala už roku 2002, kedy ako prvý výrobca kovania získala certifikáciu systému riadenia akosti podľa normy DIN EN ISO 9001:2000.

Rakúska spoločnosť Mayer & Co Beschläge GmbH so sídlom v Salzburgu používa pre svoje výrobky obchodné označenie MACO. Na Slovensku je reprezentovaná svojou dcérskou spoločnosťou MACO – Kovanie, s.r.o. Okrem Slovenska sa s výrobkami MACO stretnete v 35 zemiach sveta. Spoločnosť svoje výrobky vyrába v 3 rakúskych závodoch (Salzburg, Trieben, Mautendorf) a výrobky pre ruský trh kompletuje v ruskej továrni v Kaluze. Celosvetovo firma zamestnáva cca 2 500 zamestnancov.

Na Slovensku MACO ponúka päť základných výrobkových skupín:

Otváravé a otváravo-sklopné okenné kovanie MULTI

Dverné zámky PROTECT

Okenné klučky EMOTION

Posuvné kovanie RAIL-SYSTEMS

Okenicové kovanie RUSTICO

 

Medzi najdôležitejšie a zároveň najznámejšie výrobky patrí celoobvodové stavebné okenné kovanie MULTI použiteľné pre všetky druhy plastových okien alebo drevených eurookien. Toto okenné kovanie je vyrábané v dvoch výrobkových radách MULTI–TREND a MULTI-MATIC. Vzájomne sa líšia predovšetkým vizuálne a úrovňou použitých bezpečnostných bodov v štandarde. Kovanie MULTI-MATIC je tiež viac prispôsobené pre automatizovanú výrobu okien. Oba typy kovania je možné používať tiež vo variante skrytého kovania. Z nových riešení stojí za zmienku zvýšenie nosnosti prvkov kovania pre drevené okná na 180 kg pod obchodným názvom MAMUT.

 

Spoločnosť ako prvý výrobca na svete začala používať bezpečnostné čapy a bezpečnostné uzávery, ktoré dohromady vytvárajú bezpečnostné kovanie pre okná. Výrobcom okien, ale i dverí ponúka svoje bezpečnostné riešenie pod názvom MACO i.S. = inteligentná bezpečnosť. Základom MACO bezpečnostného kovania je i.S. bezpečnostný  otočný čap, ktorý po uzavretí okna  zasunie svoju hlavičku do drážky bezpečnostného uzáveru.

 

Druhou významnou výrobkovou skupinou sú dverné zámky PROTECT. Vyrábajú sa pre rôzne druhy dverí, hlavné dvere, terasové alebo balkónové dvere. Podľa spôsobu ovládania sa rozdeľujú na zámky ovládané kľukou PROTECT G-TS a zámky ovládané kľúčom PROTECT Z-TS. Novinkou roku 2009 je dverný zámok PROTECT Z-TF, ktorý využíva namiesto bežne jednej strelky, strelky tri, umiestnené pravidelne po celej výške dverí.

 

Veľmi populárnym a v poslednej dobe žiadaným výrobkom je posuvné kovanie RAIL-SYSTEMS určené pre veľké francúzske okná alebo balkónové dvere. Vyrába sa buď vo variante zdvižno-posuvného kovania HS nebo posuvne-sklopnom kovaní SKB.

 

Nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek výrobok MACO, vždy je s týmto výrobkom spojené komplexné poradenstvo pri zavádzaní do výroby alebo v priebehu výroby okien či dverí. Môžeme vám ponúknuť vlastný výpočtový program pre špecifikáciu kovania - MACO WIN.

Čítané: 1618 x