Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

DD trade: Plastové okná Bratislava

Datum: 25.03.2013

I ľudia, pre ktorých je zima najkrajším ročným obdobím, sú jej tohtoročnou dĺžkou a intenzitou riadne zaskočení. Napokon, svedčia o tom nielen diskusie čitateľov pri článkoch s predpoveďou počasia, ale aj početné meteo príspevky užívateľov sociálnych sietí.

Sneh, dážď, námraza, studený vietor a len minimálny náznak jari, nám na dobrej nálade vonkoncom nepridáva. Kým obyvateľov žijúcich v blízkosti riek trápi i vysoké nebezpečenstvo povodní a osobných škôd na majetku, meteosenzitívnejší jedinci zas bojujú s migrénami, depresiami a únavou. Hoci prevziať kontrolu nad poveternostnými podmienkami ani jeden z nás nedokáže, predsa len existujú spôsoby, ako s nástrahami zimy účinne zatočiť. Podľa odborníkov vám na to postačia tri jednoduché tipy.

 

Nepodceňujte prípravu

 

Už naši predkovia sa pred príchodom zimy zvykli vrhnúť na zatepľovanie vlastných obydlí, pričom táto metóda pretrvala dodnes. Čoraz viac slovenských rodín oceňuje návratnosť investícii spojených s kúpou kvalitných okien a dverí. Veď ich inštalácia dokáže znížiť tepelné straty v dome o 35 % a v bytoch ešte o 10 % viac. Ľudia pritom jednoznačne uprednostňujú plastové okná a dvere, pretože sa s nimi spája i niekoľko ďalších pozitív.

Okrem spomínanej tepelnej izolácie je to odolnosť voči prírodným vplyvom, ohňu, široké možnosti dizajnu, prípadne odpadnutie starostí s maľovaním a natieraním. Ak nad kúpou plastových okien zatiaľ len uvažujete, znalci jednoznačne odporúčajú plastové okná Salamander, dlhodobo považované za najbelší a najkvalitnejší profil. Najzaujímavejším regiónom na odbyt je pre plastové okná Bratislava a z celoslovenského hľadiska po nich siaha až 80 % domácností.

 

Rozjasnite si byt

 

K navodeniu príjemnej, jarno-letnej atmosféry, vám dopomôže aj správna voľba bytových doplnkov. Sviečky, vázy, závesy, živé rastliny či obliečky na vankúše. Všetko sú to maličkosti, ktoré pocit tepla vo vašom domove značne umocnia. Pri úpravách bytu nezabúdajte ani na teplé farebné odtiene. Zelená, ktorá ukľudňuje, uzdravuje a pôsobí upokojujúco, je typickou farbou jari. Totožný efekt dosiahnete aj odvážnou kombináciou petrolejovej a žltej.

 

Správna výživa je základ

 

Nedávne štúdie dokazujú, že práve absencia slnka, a tým pádom vitamínu D, býva u ľudí spúšťačom rôznych ochorení. Vedeli ste, že dostatočné množstvo tohto „slnečného“ vitamínu sa vo vašom tele vyprodukuje už po pätnástich minútach strávených na slnku?  Niet divu, prečo je jeho deficit spájaný s mrzutými tvárami a stavmi úzkosti. Hlavne v upršanom a chladnom období, aké nás sprevádza uplynulé mesiace, nepodceňujte jeho príjem. Či už v podobe vitamínových doplnkov, respektíve konzumáciou mastných rýb, lososa z konzervy a kuracej pečene v teplom interiéri plnom sviežich, jarných farieb tak môžete (ne)končiacej zime vyhlásiť svoj malý, súkromný protest. 

Čítané: 2638 x