Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Vyberáme kancelársku stoličku pre pohodlné sedenie

Datum: 04.07.2016

V súčasnej dobe je veľmi skloňovanou témou ergonomický nábytok, ktorý nachádza uplatnenie predovšetkým v kancelárskych priestoroch. Dominantou kancelárie je bezpochyby kancelársky stôl, na ktorom sa nachádza vedľa notebooku aj kopa papierov a písacích prostriedkov. No zabúdať by ste nemali ani na kancelárske stoličky, ktoré musia ponúknuť komfortné posedenie po celú pracovnú dobu. V nasledujúcich riadkoch vám poskytneme niekoľko dôležitých rád, ktorými by ste sa mali pri výbere kancelárskej stoličky riadiť.

Rozhodujúcim faktorom by rozhodne nemala byť cena. A tiež by ste sa nemali riadiť heslom, že čím je kancelárska stolička krajšia,tým vyšší komfort ponúkne.

Veľkej popularite sa tešia kvalitné ergonomické stoličky, ktoré zmiernia následky niekoľkohodinového sedenia za počítačom. Workoholici, ktorí v kancelárii trávia viac času ako doma, sa čoskoro stretávajú so zdravotnými komplikáciami. A práve takýmto problémom by mal predchádzať ergonomický nábytok. Kancelárska stolička by nemala spôsobovať rýchlu únavu chrbtice, pretože by mala ponúknuť taký tvar, ktorý bude šetriť medzistavcove platničky.

Kancelárska stolička či kancelárske kreslo?

Kancelárske kreslá sú väčšinou nedostačujúce po ergonomickej stránke, pretože máloktorý výrobca týchto kresiel sa touto témou zaoberá. Prijateľnejšou alternatívou je kancelárska stolička, u ktorej sa dá ľahko nastaviť výška operadla, bedrová opierka, hĺbka sedenia, výška opierky hlavy a podobne. V podstate by sme mohli povedať, že čím viac možností nastavenia má stolička, tým kvalitnejšia je.

V tejto špecifickej oblasti pôsobí internetový obchod easy-interier.sk, ktorý vám vyrobí kancelársky nábytok na mieru. Dokonca vám zhotoví 3D návrh kancelárie, aby ste mali predstavu o tom, ako bude vaše hniezdočko vyzerať. A všetko vždy skonzultujete s odborným personálom.

Čítané: 5559 x