Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Ako zariadiť modernú detskú izbu?

Datum: 27.01.2019

Detský nábytok, rovnako ako ten klasický, podlieha módnym trendom. Súčasne musíme brať pri jeho výbere zreteľ na vek dieťaťa, ale aj na jeho záujmy. 

Naviac mnohé obchody s nábytkom si za trendový detský nábytok účtujú veľké čiastky, ktoré ako rodičia často nie sme ochotní do nábytku s krátkou životnosťou investovať. Prečo s krátkou? Nejde o to, že by bol nekvalitný Uvedomujeme si však, že vkus a záujmy sa u detí menia a dobrá detská izba pre batoľa, predškoláka, školáka či vysokoškoláka vypadá vždy inak. Nebudeme ju teda zariaďovať iba raz, ale hneď niekoľkokrát. Ako teda správne vyberať detský nábytok a kde ho nakúpiť?

Detské izby pre dojčatá aj školákov

Ideálnym spôsobom je začať minimalisticky a postupne pridávať nadčasové kusy nábytku, ale aj nábytok dočasný, u ktorého dopredu predpokladáme, že z neho dieťa vyrastie. Každý vek si žiada svoje. Novorodenci do pol roka vlastnú izbu nepotrebujú. Lepšie je nábytok, ktorý k starostlivosti o nich potrebujeme, zakomponovať do miestností, kde sa dojčaťom cez deň pohybujme. Prebaľovacie pulty patria do kúpeľní, denné detské postieľky do obývacej izby. Postieľka pre nočný spánok do spálne.

Bábätká od zhruba šiestich mesiacov oceňujú predovšetkým priestor. Nábytok je pre nich naopak nebezpečný. Ideálne je im na zem rozprestrieť detské podlahové puzzle alebo mäkký detský koberec vhodný na plazenie.

Okolo jedného roku začnú deti potrebovať postupne prvý nábytok na hračky, detské knižky, zhruba v troch rokoch ocenia vlastný stolík a stoličku na svoje prvé kreatívne nápady. To už hovorím o nábytku, ktorý patrí do detskej izby.

U detského nábytku ale rozhodne platí, že menej je často viac

Deti potrebujú priestor a funkčný nábytok. Vyradené šatníkové skrine zo spálne do detskej izby nepatria. Rovnako, ako tam nepatrí starý jedálenský stôl a skrinky, ktoré už doslúžili, ale „pre deti sú ešte dobré“. Nie sú! Kvalitný detský nábytok ponúka Banaby.sk. V sortimente nájdete moderný nábytok pre deti, detské postele, matrace, lôžkoviny, sortiment pre dojčatá, ale aj hračky. Všetko, čím dokážete zariadiť dokonalú detskú izbu novorodencovi aj školákovi.

Čítané: 4609 x