Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Spoznajte najobľúbenejšie materiály obliečok

Datum: 05.03.2021

Nákup posteľných obliečok môže byť niekedy veľkou výzvou. Musíte vziať do úvahy jednak vzhľad, ale aj materiál obliečok, aby ste sa v posteli cítili príjemne. V článku vám predstavíme najobľúbenejšie materiály posteľných obliečok a ich vlastnosti.

Spoznajte najobľúbenejšie materiály obliečok

Bavlnené obliečky sú nestarnúca klasika

Bavlna je synonymom tradície a aj v dnešnej dobe sa teší veľkej obľube. Či už sa rozhodnete pre bavlnené obliečky, alebo plachty, môžete rátať s výbornou priedušnosťou a dobrou absorpciou vlhkosti. Bavlna je vhodná aj pre ľudí s atopickým ekzémom či veľmi citlivou pokožkou. Vďaka vyššej pevnosti za mokra sa bavlnená bielizeň praním nepoškodí. Má však tendenciu krčiť sa, takže sa radšej pripravte na pravidelné žehlenie. Bavlnené obliečky môžete používať celý rok, pretože v zime príjemne zahrejú a v lete zase rýchlo schladia.

Vyskúšajte mikrosaténové obliečky

Pri pojme satén sa vám určite vybaví lesklý a klzký materiál. Mikrosaténové obliečky sa od bežného saténu značne líšia, pretože sú vyrobené z jemného mikrovlákna. Mikrosatén je na dotyk veľmi príjemný, výborne absorbuje vlhkosť a zaujme vás svojím elegantným polomatným povrchom.

Keďže sa mikrosatén takmer nekrčí, je jednoduchý na údržbu a nemusíte ho ani žehliť. Vďaka svojej dobrej priedušnosti ho taktiež môžete používať celosezónne.

Flanelové obliečky vás príjemne zohrejú

Premýšľate nad tým, aký materiál posteľnej bielizne zvoliť pre chladné zimné obdobie? Potom neváhajte a vyskúšajte flanelové obliečky. Flanel má na svojom povrchu množstvo malých chĺpkov, ktoré prispievajú k hrejivým vlastnostiam tejto tkaniny a materiál je vďaka nim veľmi príjemný na dotyk. A čo žehlenie? Na to môžete zabudnúť, pretože flanel nevyžaduje nijakú špeciálnu starostlivosť okrem bežného prania.

Dajte zbohom žehleniu s krepovými obliečkami

Ak máte radi skvelé vlastnosti bavlny, ale túžite po niečom novom, vyskúšajte krepové obliečky. Môžu vás osloviť svojim unikátnym povrchom, ktorý je pokrytý množstvom malých vlniek. Takto upravené látky sú veľmi hebké, priedušné, dobre sajú tekutiny a nesklamú ani svojou pevnosťou. Iste vás poteší aj to, že ich nemusíte vôbec žehliť!

Materiál obliečok je rovnako dôležitý ako ich vzhľad. Preto by ste mali pri výbere klásť veľký dôraz práve na to, ako sa v posteľných obliečkach budete cítiť. Od materiálu predsa závisí aj kvalita vášho spánku a tú predsa chcete čo najlepšiu. Ponuka je široká, takže neváhajte a doprajte si pohodlie a luxus aj vo vašej spálni.

 

Čítané: 3244 x