Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako vybrať posteľ, z ktorej nebudete chcieť vyliezť

Datum: 22.09.2021

Kúpiť si pohodlnú posteľ znamená kúpiť si zdravý spánok. Investovať do postele sa veru oplatí. A ak vsadíte na naozaj kvalitnú posteľ, dobre vás poslúži desiatky rokov.

Ako vybrať posteľ,

Možno si jedného dňa uvedomíte, že z nej nechcete vyliezť. Viete, ako takúto dokonalú posteľ vybrať?

Na veľkosti záleží

Keď si kupujete posteľ, myslite na to, že si k vám občas ľahnú deti alebo sa do postele priplazí váš domáci maznáčik. Preto vždy kupujte radšej väčšiu posteľ. Postele všetkých rozmerov nájdete na internetových stránkach materasso postele, ktoré patria k najkvalitnejším na našom trhu. Čo sa rozmerov týka, štandardom sú jednolôžka vo veľkosti 200 x 90 cm. Stretnúť sa však môžete aj s posteľami, ktoré majú rozmery 200 x 120 cm. Takto veľká posteľ vám zabezpečí naozaj komfortné spanie. Dvojlôžka by mali byť veľké minimálne 200 x 180 cm. Zamerajte sa aj na výšku postele, aby sa vám ráno pohodlne vstávalo. Predovšetkým starší ľudia môžu mať s výškou postele problém, takže nezabudnite vyskúšať, z akej výšky sa vám dobre stavia na zem.

Drevo je drevo

Čo sa materiálu týka, radíme vám investovať do masívu. Masívne drevo len tak niečo nezničí, príjemne pôsobí a nádherne vonia. Pozor však na to, že niektorí výrobcovia sa vás snažia presvedčiť, že predávajú masív a predajú vám zlepené drevo. Následne po pár mesiacov zistíte, že drevo začalo vŕzgať. Masív znamená, že bola posteľ vyrobená z jedného kusa dreva. Najodolnejšie sú postele vyrobené z buka alebo duba. Medzi lacnejšie varianty patria postele smrekové a borovicové. Veľmi trvácne sú postele vyrobené z kovu. Najmenej vám vydržia drevotrieskové postele. Kompromisom sú čalúnené postele, ktorých nevýhodou je, že majú už od výrobcu vsadený matrac

Pre zdravý chrbát

Dôležitou súčasťou každej postele sú matrace. Tie, ktoré kúpite na e-shope matracentrum sú istotou, že vám vydržia dlhé roky. Medzi najpreferovanejšie patria matrace vyrobené zo studenej alebo HR peny. Ich prednosťou je vzdušnosť a tiež to, že dobre odvádzajú vlhkosť. Ak však máte zdravotné problémy a potrebujete svoju chrbticu šetriť, priplaťte si za matrace taštičkové. Na výber majú tiež alergici, ktorí by sa mali sústrediť na matrace vyrobené z latexu. Tieto matrace sú navyše antibakteriálne a dlhé roky si udržia svoj tvar.

 

 

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/spacious-bedroom-interior-queen-size-nice-224834662

 

Čítané: 3858 x