Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila

Ranné vstávanie a deti

Datum: 19.01.2015

Ak nepatríte medzi ranné vtáčatá, budík nastavený na šiestu hodinu ráno Vás asi nepoteší. Rovnako sú na tom i všetky deti, ktoré musia vstávať do školy, kde sa pre väčšinu z nich nič zaujímavé a zábavné nedeje. Školu však kvôli nim nepresunú bližšie, detská posteľ ich neprenesie do triedy, ani neposunú začiatok vyučovania na neskôršiu hodinu. Neostáva im teda nič iné, než si zvyknúť a snažiť sa vymyslieť niečo, čo toto ranné vstávanie dokáže zjednodušiť.

Dobré raňajky

Večer si dohodnite s deťmi, čo by si dali na raňajky a ráno ich už budú čakať na stole. Alebo im pripravte prekvapenie, niečo, čo majú radi. Uvidíte, že detské postele budú hneď prázdne. A o chvíľu i tanier s raňajkami.

Krátka rozprávka po prebudení

Pustite deťom ráno kratučkú rozprávku. Hoci detská izba so spiacim dieťatkom je na nezaplatenie, ranné vstávanie skôr či neskôr neminie nikoho. Pomôcť môže napríklad i zvučka známej rozprávky alebo pesnička, ktorá ho postaví na nohy. Každý deň bude zaspávať s pocitom, že ráno ho čaká niečo príjemné, na čo sa môže tešiť. Vstávanie už nebude takým problémom. Pretože, ako ste si určite všimli, vo väčšine prípadov má Vaše dieťa problém so vstávaním iba cez týždeň, keď ho čaká škola.

Rozcvička

Nielen posilní zdravie, ale aj rýchlejšie „nakopne“ do nového dňa. Mozgové bunky budú pracovať rýchlejšie a Vaše dieťa sa bude cítiť svieže ako rybka. Rozcvičku si môže pripraviť i dieťa pre Vás, použite obľúbené pesničky alebo básničky pri cvičení. Už večer v posteli bude dieťa rozmýšľať nad rôznymi cvikmi, ktoré pre Vás vymyslí.

Budík

Hrkotanie hrncov a škridlí, zvuk starého budíka, hukot vysávača... To asi nie sú najpríjemnejšie zvuky na ráno. Doprajte Vašim deťom nejakú príjemnú hudbu, ktorá zaplní detské izby i celý dom príjemnejšou atmosférou.

Tekutiny

Nezabudnite deťom hneď od rána podať dostatok tekutín, ktoré naštartujú vylučovací systém a dieťa bude menej unavené.

Veríme, že naše tipy pomôžu Vám a Vašim deťom stráviť krajšie ráno.

Zdroj: plnielanu.zoznam.sk

Foto: © [Konstantin Yuganov] / Dollar Photo Club

Čítané: 1422 x