Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Blackjack: Ako sa hrá táto obľúbená kartová hra?

Datum: 23.09.2015

V kasínach sa veľkej popularite teší kartová hra blackjack. V porovnaní s ostatnými kartovými hrami nie je blackjack založený výlučne na náhode. Ak spoznáte rôzne stratégie, môžete zvýšiť pravdepodobnosť výhry. Jednou zo stratégií je počítanie kariet, kedy si hráč pamätá ťahané karty. Tradičná kartová hra blackjack sa hrá s takzvanými žolíkovými kartami.

Predchodcom kartové hry blackjack je francúzska hra vingt-et-un (v preklade dvadsať jedna), ktorá sa v tunajších kasínach začala hrať už v roku 1700. Napriek tomu, majú rovnaké pravidlá, líšia sa v terminológii, v spôsobe počítania a francúzska verzia používa mariášové karty . V slovenských oblastiach sa vingt-et-un hrá pod názvom "dvadsaťjeden" či "oko berie".

V devätnástom storočí sa blackjack rozšíril z európskych štátov do krajín za veľkou kaluží - do Ameriky. Tu sa hra v roku 1875 nazývala "Twenty-one", teda tiež dvadsaťjeden. Keďže nebola kartová hra po jej uvedení do kasín príliš obľúbená, kasína lákala každého hráča na rôzne bonusy. A čuduj sa svete, dnes v globálnom meradle predstavuje jednu z najobľúbenejších kartových hier.

Blackjack môžete hrať na internete

Ak o hre počujete prvýkrát a nedokážete si predstaviť, ako turnaje v blackjacku vyzerajú, môžete zavítať do online kasína. Začiatočníci sa naučia hrať blackjack, bez toho, aby minuli jedinú korunu. Prostredníctvom internetu sa dajú pochopiť pravidlá a stratégie hrania blackjacku. Ak ste naopak profesionál, tiež si v online kasíne prídete na svoje. Môžete nasávať napätú atmosféru v pohodlí svojho domova.

A prečo teda hrať radšej cez internet? Môžete si vyskúšať blackjack zadarmo. Tiež sa vám ponúka online blackjack so živým krupiérom. A v neposlednom rade si sami vyberiete online kasíno, do ktorého vstúpite. Hrať môžete kedykoľvek, odkiaľkoľvek, pretože online kasína sú dostupné nonstop. Jedinou podmienkou je mať pripojenie k internetu.

Čítané: 4660 x