Rozšírené hľadanie
Utorok 30. Apríl 2024 |
meniny má Anastázia

Nedostupné Facebook aplikácie s prechodom na HTTPS

Datum: 17.08.2011

Poslednou dobou sa objavujú otázky ohľadne hlásení so zabezpečeným pripojením vo Facebook aplikáciách. Stáva sa, že obsah zobrazovaný na Facebooku cez aplikácie a iframe zostáva niektorý užívateľom nezobrazený. Čo je príčinou tohto problému a ako sa uistiť že vaše Facebook aplikácie budú fungovať všetkým užívateľom?

 

 

V januári roku 2011 bolo užívateľom Facebooku, najväčšej  internetovej sociálnej sieti na svete, umožnené pripojenie cez zabezpečený protokol HTTPS. Od tejto doby je možné v nastaveniach Facebooku zaškrtnúť voľbu „Zabezpečené prehliadanie (HTTPS). Celá komunikácia potom prebieha cez tento šifrovaný protokol.

 

Vaše vstupné stránky na Facebooku nemusia byť zobrazené

 

Podľa oficiálnych dát Facebooku túto voľbu (k 16.4.) využilo 9.6 milióna užívateľov na celom svete. So zvyšovaním počtu užívateľov pripojených cez šifrovaný protokol HTTPS vzniká potenciálny problém so zobrazovaním vašich Facebook aplikácií, a teda aj všetkých iframe tabov Facebook stránok. Pokiaľ využívate vstupné stránky (ako napr. tu) či ďalší obsah vkladaný cez iframe, užívateľom mysliacim na zabezpečenie bude zobrazené hlásenie : „Prepnúť na štandardný typ pripojenia (http)?“.

 

Riešením je SSL Certifikát pre vašu doménu

Väčšina užívateľov možnosť bezpečného pripojenia k vašej aplikácií oželie a bude pokračovať nešifrovaným pripojením. Vždy sa ale nájde určité percento užívateľov, ktorým váš obsah nebude zobrazený. Problémom je taktiež to, ako bude na užívateľov so zapnutým HTTPS vaša aplikácia pôsobiť.

Jednoduchým riešením problémov je zakúpenie dôveryhodného SSL certifikátu pre doménu, na ktorej beží vaša Facebook aplikácia.

SSL certifikátov existuje veľa druhov od rôznych autorít. Pokiaľ však potrebujete zabezpečiť primárne vašu Facebook aplikáciu, postačí vám základná verzia RapidSSL certifikátu. Vaša aplikácia sa totiž načíta iba vo vnútri Facebookovej stránky a váš HTTPS certifikát nie je užívateľovi priamo prezentovaný. Musí byť len vydaný autoritou, ktorá je v prehliadači vašich užívateľov uznávaná.

Ak nechcete zložito vyberať, môžete využiť napríklad našu ponuku certifikátu RapidSSL za 38 €, ktorý vám bude pre Facebook aplikácie (vstupné stránky a ďalší obsah vložený cez iframe) zaručene fungovať.

Čítané: 935 x