Rozšírené hľadanie
Utorok 30. Apríl 2024 |
meniny má Anastázia

Tablety

Datum: 04.11.2011

PC tablety sú na vzostupe – a zdá sa že vďaka úspešnému zdokonaľovaniu technológie predstavujú práve tablety správnu cestu pri hľadaní vysoko mobilného ale pritom výkonného počítača s intuitívnym ovládaním. Jednou z perspektívnych možností inovácie tabletov je inšpirácia inými zariadeniami – napríklad netbookmi. Príkladom takéhoto tabletu je Asus Eee Pad Transformer s unikátnou konštrukciou umožňujúcou spojiť výhody netbooku a tabletu v jednom zariadení...

Tento PC tablet je jednoducho iný – a to vďaka šikovne riešenej dokovacej stanici s integrovanou QWERTY klávesnicou. Tablet sa pripojením k dokovacej stanici v okamihu “transformuje” na netbook. Systém uzamknutia funguje veľmi spoľahlivo takže výsledkom je pevná, stabilná zostava. Rozpojením získame opäť samostatný tablet PC. Dok však nie je len klávesnica – obsahuje aj veľmi užitočné 2 x USB, čítačku SD kariet a vlastný akumulátor predlžujúci výdrž tabletu.

 

Parametrovo predstavuje tablet Asus Eee Pad Transformer takisto dobrú voľbu. PC tablet disponuje operačným systémom Android a podľa verzie úložiskom flash ROM pre 16 GB alebo 32 GB. Operačná pamäť 1 GB /RAM/, dvojjadrový procesor 1 GHz, a kvalitný multidotykový 10,1 palcový displej s rozlíšením 1200 x 800 pix plne postačujú pre všetky bežné úlohy vyžadované od PC. PC tablety Asus Eee Transformer by sa navyše mali už čoskoro objaviť v novej vylepšenej verzii.

Čítané: 1210 x